perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskiekaisu


Madeiralainen kukko toivottaa teille, hyvät lukijat ja muut tuttavat oikein hyvää Pääsiäistä!

Laitan tähän vielä muutaman keltaisen kukkakuvan Madeiran matkalta. Erinäisissä puistoissa ja puutarhoissa kuvattua. Näistä lajeista minulla on omakohtaista kokemusta.


Kolibrikukka Strelitzia reginae
Kasvatin tälläisen siemenestä, mutta siitä tuli niin iso, että annoin sen pois. Minä aina kiusaan ihmisiä tuputtamalla kasveja, jotka eivät enää sovi ikkunalaudalleni. Kertoivat muuten että nämä madeiralaiset eivät tee siemeniä, koska niiden luontainen pölyttäjä puuttuu. Laji on tuotu Etelä-Afrikasta.


Mehipuu Aeonium swarzkopf  kukassa
Muutaman vuoden sain tälläisen mustan mehipuun pysymään hengissä. Talvella se teki vihreitä lehtiä, mutta mustui kesällä. Ja sitten joku talvi se vain mätäni. Ei koskaan tietenkään kukkinut.


Isomaljaliaani Solandra maxima
Tilasin kerran kokeeksi tämän kasvin pistokkaan Ebaystä, mutta en saanut sitä lähteämään kasvuun. Ehkä parempi niin, eihän sekään olisi minulle mihinkään sopinut. Komea kasvi kylläkin! Kukka on sellainen taikinakulhon kokoinen.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Aah, ihania!
Kyllä sulla on vähän suuruudenhullut kasvatukset, aika isoja kasveja! Jo ei tuo Aeonium kylläkään, välttämättä. Istutin sitä äitini puutarhaan Etelä-Ranskaan joskus, mutta sitten tuli paha halla ja vei kasvin, se onkin todella hallanarka. Strelitziat siellä kyllä menestyvät, mutta nehän ovat valtavia pehkoja... upeita sellaisia. Huoks, ollapa oma talvipuutarha...

Jokke kirjoitti...

No joo, sitä aina innostuu siemenistä. Kasvihuone olisi poikaa tai ehkä vaan pitäisi muuttaa etelään, se ratkaisisi monta kasviongelmaa.

Ilona Winebridge kirjoitti...

kerrassaan upea kukko Sinulle aamukiekaisut onkin antanut;) omat kukkopoikani olen virkannut, ja tietty niilläkin on upeat punaiset heltat!
voi missä paratiisissa oletkaan käynyt, jännittävän näköisiä kukkia.
hyvää pääsiäistä myös Sinulle!

Prusiluska kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä. Komea kukko ja ihania kasveja. Täältähän selvisi tuo isomaljaliaaninkin nimi, aina olen vain ihmetellyt, mikähän tuo jättikukkainen köynneliäs on.

Jokke kirjoitti...

Kiitokset toivotuksista! Minua tosiaan eniten kasveissa kiinnostavat rehevät ja mehevät tropiikin kasvit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...