sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

korvikeorava


SUIH!
Täältä tulee virkattu korvikeorava. Minulle nimittäin selvisi viime syksynä, että ihan tässä kotikulmilla liitelee liito-oravia. Niitä oli tutkittu ja radiopannoitettu ja ihan kartalta saattoi katsoa missä ne liikkuvat. Hitsi! Aivan samoilla kaduilla, poluilla ja metsissä liikutaan. Ilmeisesti vain eri aikaan, minä kun olen päiväeläin. Ne liitelevät lenkkeilijöiden ohi ja pitävät majaa kerrostalojen räystäiden alla. Eli voisi olla ihan mahdollista nähdä liito-orava kunhan vain pitää silmänsä auki.

Kovasti yritin koko talven työmatkalla tarkkailla ympäristöäni. Arvelin että olosuhteet olisivat hyvät: aamulla oli vielä pimeää tai hämärää, puissa ei ollut lehtiä eikä lintuja ole antamassa väärää hälytystä. Kuukaudet vierivät mutta eipä näy oravaa.


Katsoin netistä vähän kuvia ja yritin virkata "harjoitusmallin". Tuli tuollainen rotan ja lepakon risteytys, ei tainnut ihan onnistua tämäkään. Ei ollut mitään ohjetta, itse vain pähkäilin.


Kävin jopa metsässä katsomassa näkyisikö edes papanoita, mutta ei löytynyt. Sain vain huonon kuvan tavallisesta oravasta. Loppukevennyksenä (tai painolastina, kamalan iso tiedosto) simuloitu virkatun oravan laskeutuminen gif-animaationa. Tarkkailu jatkuu...


18 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Hehe miten mainion oravan teit! Toivottavasti näet niitä vielä joskus!

Eila Vasama kirjoitti...

Hieno<3
Meidänkin kulmilla niitä kuulemma on, ei ole iskeytynyt silmään...lepakkoja sen sijaan olen bongannut:)

Hieno tar kirjoitti...

Mainostihan tuo käy korvikkeeksi. Koskaan en ole aitoa nähnyt, joten hyvin kelpaa minullekin lentäväksi kirjekuoreksi ;)

Saila kirjoitti...

Voi että tuota animaatiota! :-D ♥ IHANA!
Minäkin luin jostain, että juuri siellä päin.. olisi huikean hienoa tavata liito-orava! Vai että ihan kerrostalojen räystäiden alla, vau! Ovatpa ne sopeutuneita muuttuneeseen ympäristöön. Toisaalta, täällä meidän kaupukilähiössä on lepakoita räystäiden alla, ja niiden voi todellakin nähdä suihkivan pihalla illalla. Musti haluaa useimmiten ulos hämärän aikaan, ja se onkin tosi hyvää lepakoiden bongausaikaa.

Susanna kirjoitti...

Voihan suloisuus!

Ja jos tämä kommentti menee läpi, niin on ihme. Robottitesti on liian vaikea!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, ehkä tuosta tunnistaa mitä on yritetty. Pitäisi kai ihan tarkoituksella lähteä yöllä etsimään, mutta en pysy hereillä.

Tuo robottitesti tosiaan vaihtelee kummasti! Välillä pitää tunnistella jotain kakun kuvia, ihan älytöntä. Mutta ilman sitä tulee tolkuttomasti roskapostia. Eikö muilla ole samaa ongelmaa?

Tiia N kirjoitti...

Iihana liito-orava! :D

sirkkis kirjoitti...

Ihana animatiofilmi sinun liito oravasta. Hauska juttu.

Jokke kirjoitti...

Laitoin tuohon "filmiin" kuitenkin metsää enkä kaupunkia vaikka nyt sitten ovatkin city-oravia. Hih,en ollut kuullut ennen tuota lentävä kirjekuori -termiä, lentävistä rukkasista on puhuttu myös.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Oravat on niin söpöjä, olivat sitten oikeita tai itse tehtyjä.

Madam B.C. kirjoitti...

Onpas hauska virkkaus! :) Toivottavasti kevään tullen näet vielä liito-oravan ihan livenä :)

Jokke kirjoitti...

Tässä keväällä pitäisi olla enemmän vipinää ja liikettä, siihen olen laittanut toivoni.

Els kirjoitti...

Ahhhhhh this one is so cute !!!!

Merja Räty kirjoitti...

Aivan mainio:)

Uutar kirjoitti...

Ihan mahdottoman hieno otus!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Thanks!

Lea - kiertoidea kirjoitti...

Voi miten liikuttava liito-oravainen! Tosta tunnistuksesta, mulle myös tulee ihan mahdottomasti roskapostia, jos kerran viikossa poistelee niitä odottamassa on usein yli 200 viestiä :(

Jokke kirjoitti...

Kiitos Lea! Pakko tuo tunnistus on pitää, en jaksaa niitä roskia siivoilla, plääh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...