lauantai 19. marraskuuta 2016

bayeux kirjonta


Työväenopiston kurssi kirjontaa Bayeux'n seinävaatteen tapaan, tilannekatsaus


Ensimmäinen harjoitus: ääriviiva varsipistolla

Otin ohuimmat villalangat, joita varastosta löysin, mutta silti liian paksua noin pieneen kuvioon ja ohuelle kankaalle. (yksinkertaistettu puu) Pitäisi olla ohutta kaksisäikeistä villalankaa, jos haluaa alkuperäistä noudattaa.


Ai kauhea noita pieniä kiekuroita. Tätä en edes yrittänyt täyttää.


Toinen harjoitus: ääriviiva varsipistolla ja kuvion täyttö bayeux-pistolla. Joka minusta on sidottu laakapisto, mutta en niiden hienouksia toisaalta tiedä.

Ohuella muliinilangalla sujui vähän helpommin, paitsi täyttäminen jäi aika harvaksi. Kuvio on nuoliviini. Valitsin jotain yksinkertaista seinävaatteen kuvista.Kolmas harjoitus: Värkkäsin myös yksinkertaisen kudontakehyksen kepeistä, koska en halunnut ostaa mitään. Näin tuollaisen yhdessä viikinkikäsityökirjassa, mutta en usko että sillä on mitään oikeita esikuvia. Kuvioksi valitsin seinävaatteessa esiintyvän Halleyn komeetan.Komeetan ääriviivat on väsätty ja kuvion "väritys" alkaa. Yritän saada täyttöpistot tehtyä ennen viimeistä kurssikertaa, niin tulisi sitten valmista.


Loppukevennyksenä: onhan kurssiluokan nimikin komeetta 😀

lisätietoja aiemmassa postauksessa:
http://jokkemaa.blogspot.fi/2016/10/syksyn-kurssikausi.html

***

Piti myös ladata netistä bayeux-fontti, joka esiintyy ensimmäisessä kuvassa. En ole vielä ehtinyt tekstien kirjomiseen asti.

4 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Tulee komeeTa ;)

Jokke kirjoitti...

Tsih! Saas nähdä miten jaksaa pipertää.

Pirjo kirjoitti...

Kirjonta on koukuttavaa, kun siihä pääsee vauhtiin. Jää turhan usein muiden tekniikoiden jalkoihin tässä ajan niukkuudessa. Toi sun omatekemä kehys on mahtava!!

Jokke kirjoitti...

Kaikkea ei kerkiä millään. Tällä kertaa nyt tätä. Kehys toimii joten kuten, vaikea saada pysymään kireänä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...