lauantai 12. marraskuuta 2016

spiraalia köydestä


Mikähän suunnitelma c tässä tuli käyttöön? Alunperin ihailin Alisa Burken koneella ommeltuja ja maalattuja koreja. Mutta oma letitetyn kankaan ompelu oli jo niin vaikeaa, että ompelukoneen käyttö tuntui aivan mahdottomalta ajatukselta. Kolmantena lusikan pisti soppaan Beci Orpinin kirja Home, jossa on ommeltu köydestä koreja käsin (rope basket). Se onkin minulle jo vanhastaan tuttua puuhaa paperin ja kankaan puolelta.Ostin rautakaupasta aika ohutta muoviköyttä, koska siinä oli paras väri ja ryhdyin ompelemaan sitä spiraaliksi puuvillalangalla. Tapoja on monia, peittäviä ja eri tavoin pujoteltavia. Minä vain pistin läpi edellisestä kerroksesta.Koska köysi oli ohutta, vain 5 mm halkaisijaltaan, kori edistyi aika hitaasti, mutta siitä tuli mukavan tukeva. Siis ihan käyttöä kestävä.
Köyttä jäi sen verran, että sain kokeiltua myös virkkaamista. Yleensä näissä käytetään matonkudetta tai vastaavaa sisällä.


Eipä oikein onnistunut. Olikohan liian iso koukku, kun tuli aivan lörppä. Laitoin reunaan puuhelmiä virkaten, mutta eipä se tilannetta pelasta. Ruma.aiemmin blogissa esiteltyä:
http://jokkemaa.blogspot.fi/2015/02/spiraalikori-kankaasta.html
http://jokkemaa.blogspot.fi/2011/01/spiraalikori.html

lisää netistä hakusanalla coil basket tai coiled basket tai rope basket

8 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tuo näyttää hyvältä!
Kaapissanni sattuu olemaan monen värisiä nyörejä (käyttämättömiä) joita olen joskus saanut enkä ole niille käyttöä keksinyt. Tässä se nyt sitten olisi, kun vaan löytisi myös sitä aikaa;)

Jokke kirjoitti...

Niin aikaa... itsekin tuota pitänyt jo vuosia yrittää. Onnea yritykseen!

Ingi kirjoitti...

Todella kiva idea! Pitää pistää mieleen ja kokeilla kumpaakin tapaa.

sirkkis kirjoitti...

Kaunista olet tehnyt.

LeenaH kirjoitti...

Haa, täytyykin kokeilla tuota ompelutekniikkaa. Virkattua on jo tullut kokeiltua. Virkatussa kannattaa kokeilla myös ohuempaa virkkauslankaa pienemmän koukun kanssa, sillä virkkaus pitäisi saada todella tiukaksi.

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Olin siis oikeilla jäljillä, että tiukkaa virkkausta tarvitaan.

Ilona Winebridge kirjoitti...

hyvät ideat!
tuo narukori on kyl upea!

Jokke kirjoitti...

On se ihan kiva tehdä, vaikka hiukka hitaan puoleista.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...