lauantai 19. elokuuta 2017

elokuun näkymiä


Ompas tuossa Töölönlahdella hauskasti maalattuja sähkökaappeja! Selvästi jokin kaunistuskampanja menossa. Kun ei kesällä ole käsityöt maistuneet, niin on sitten blogissakin liikuttava vain ideoinnin tasolla. Elokuussa on tullut nähtyä ja tehtyä kuitenkin kaikenlaista muuta mukavaa ja tässä muutamia esimerkkejä.


Helsingin kaupunginpuutarhan ruusutarha oli oikein hyväntuoksuinen ja komeasti kukassa. Kun on itsekin möyrinyt paljon kukkapenkeissä, niin on hyvä nähdä miten se oikein tehdään. Ei ole kotipihassa näin kaunista.

esimerkillistä!
 Aina ei voi sanoa samaa. Minua ärsyttää jatkuvasti enemmän huonosti hoidetut yleiset viheralueet. Tiedättehän: ruohoa ei leikata ennen kuin se on metristä pöheikköä ja kun jotain istutetaan, heitetään perään lasti haketta eikä asiaan sen koommin palata. Kohta paikalla on pujo- ja ohdakeviidakko. Että ottaa kaaliin. Säästetäänkö hoidossa? Olen ajatellut jopa aloittaa kuvasarjan "huonosti kitketty", mutta mennään nyt positiivisen kautta ja näytetään paraatipaikka. Ruusutarhassa on todella paikat ojennuksessa!


Olikohan ennen paremmin vain onko vain aika kullannut muistot? Tulee väkisin mieleen vuosikymmenien takaiset omat ajat kaupungin puisto-osastolla, Töölön piirissä muuten. Koskaan ei ollut kunnia häärätä tuossa puutarhassa vaikka esim. Finlandiatalon ympäristö muun muassa meille kuului. Kesäkukkaryhmäläisenä käytiin kuitenkin hakemassa tuolta kukkia istutettavaksi. Kyllä siinä tuli junan tuomalle moni uusi kaupungin kulma tutuksi. Ja lukemattomat petuniat ja marketat nypittyä.
Poikkesin myös Fiskarsin kesänäyttelyssä. Lähinnä koska kuulin, että siellä on esillä Liisa Jokisen vanhoja Hel Looks kuvia ja minäkin olen siellä joukossa 😀

Bongattu! Kuten myös muut näyttelyt. Sieltä tuli kaupan päälle hyvää virkkausinspiraatiota. Kaikkea sitä voikin virkata, kuten lautasellisen hernekeittoa! Liisa Hietasen teos Torstai.

***
No ei, kyllä sitä varmaan täytyy mennä taas kitkemään jotain eikä vaan höpistä. Minä nyt vaan tykkään siitä hommasta kuin hullu puurosta. Siisti kukkapenkki on ilo silmälle.

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Samaa mieltä, julkisten istutusten mielikuvituksettomuus ja hoitamattomuus jurppivat niin maan perusteellisesti. Älä turhaan tuhlaa kameraa niihin... sillä se on loputon suo. Tiedämme, mistä puhut :-(
Ärh.
Mutta tuo kaupunginpuutarha on vain niin ihana! Etenkin olen rakastunut tuohon kivimuuriin, tai pengerrykseen. Oi että. Niii-iiin upea.
Hernekeittoateria virkkuutyönä, voi miten ihana!

Nelli L kirjoitti...

Ihania kuvia ja mielenkiintoista nähtävää 😊

matkailijakirppu kirjoitti...

Hauska idea tuo virkattu annos! :) Silmänruokaa!

Jokke kirjoitti...

No minäkin vähän lannistuin suunnitelmissa kun niitä hoitamattomia pöheikköjä on niin paljon :(

Löytyy sentään kaunistakin!

Joo on muitakin virkattuja ruokia kuin muffinsseja ja pikkuleipiä :)

Sartsa kirjoitti...

Mainio rokka-ateria!! :D :D

Jokke kirjoitti...

Näyttelyssä oli useampia kästyötyyppisiä juttuja. Hyvä inspiraatiolähde siis.

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hoitamattomuus on todella ärsyttävää, vaikka en voi kyllä tänä kesänä kehuskella sillä, että omakaan piha olisi kunnossa. Vettä on tullut meillä kuin aisaa, kukat mätänevät mutta rikkaruohot kukoistavat...Meillä täällä Tampereellakin on paljon taidetta ilmestynyt sähkökaappeihin ja jopa julkisiin käymälöihin ;)

Jokke kirjoitti...

Piiskaava sade ei ole varsinaisesti helpottanut asiaa. Eikä tietysti kova hellekään olisi hyväksi. Näinhän se on että rikkaruohot ovat kestävämpiä :(

Aikamoinen maalaustrendi menossa, muraaleja sun muuta tulee lisää koko ajan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...