sunnuntai 13. elokuuta 2017

Jokke testaa: osterivinokas


Luulin että tämä olisi ollut ihan läpihuutojuttu ja pian tehty. Kaupassa tuli vastaan Helsienen osterivinokkaan kasvatuspaketti. Kokeillaan toki! Kuulostaa hauskalta! Omien herkkusienien kasvattaminen on käynyt joskus mielessä.


Tarvitaan rihmaston lisäksi vain kannellinen muoviastia ja kahvinpuruja. Vähän sellaista kierrätyshenkistä hommaa. Tosin en juo kahvia, että purut piti taas kerjätä työkavereilta. Siinäköhän homma meni vähän mönkään? Tai muuten vaan desinfiointi epäonnistui, sillä rihmaston lisäksi sain aikaan homekasvuston. Äyk. Myöhemmin keksin, että kannattaisikohan myös purut kuumentaa hyvin ennen kuin lisää ne astiaan? Etteivät ne ole seisseet huoneenlämmössä liian pitkään. Tai ehkä lisäsin liikaa purua liian usein. Kiire kostautui.


Aloitin homman innolla viikkoa ennen juhannusta, että juhannukseksi omat sienet, mutta eipä niitä vielä elokuussakaan näy. Purkki on nyt kyllä täynnä reippaan näköistä rihmastoa ja homekin on peittynyt. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. En nyt vielä heitä rihmastoa kaivoon, mutta en arvannut, että on ihan näin pitkällinen projekti. Jotain on varmaan mennyt mönkään. Toivottavasti voin pian raportoida muhkeista itiöemistä.

sienet taistelevat

Pitäisi kai lukea lisää ohjeita valmistajan nettisivulta:

3 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla :) - ennakkoluuloton kokeilija olet!

Anonyymi kirjoitti...

Olen kerran ostanut puutarhamessuilta purupötkylän josta kasvoi onnistuneesti siitakkeita. Hyviä! Toivottavasti osterivinokkaitten arvoitus ratkeaa.- Sade..

Jokke kirjoitti...

Minäkin olen niitä purujuttuja joskus nähnyt, mutta ei ole tullut ostettua. Täytyi jo kaupasta ostaa muutama osterivinokas maistiaiseksi, en ole ennen maistanutkaan. Kovin ovat mietoja. Kyllä niitä söisi, jos vain kasvaisivat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...