torstai 31. tammikuuta 2013

Järkky juttu


suuri paljastusnumero!
Ohjeita dissataan! Pitsejä halveksitaan!
Rättikässää mollataan! Monenlaista marinaa!


Eli näinhän se on päässyt käymään, että Taito-lehdessä (nro 1/2013) esitellään Jokkemaan käsitöitä, lähinnä virkkauksia.

Ehdin juuri ennen kuvausta virkata valmiiksi kirjavan "sulkapäähineen" paratiisilintuviitan asusteeksi.
Mallailin kotona vähän miten se asettuisi päähän, nimittäin "hukkapäähän". Eihän siitä itse hyvää kuvaa saanut, mutta piiloutumissuunnitelma kuvaajalta oli kehkeytynyt. Makupala niille, jotka eivät ole nähneet lehteä ;)

hukkapää

Tämä päähine oli ensimmäinen idea, joka tuli viitan pikkuhiljaa edistyessä ja koon kasvaessa. Eri vaiheissaan se olisi ollut eri vaatekappale: päähine - hame - tunika - peitto.
Katsotaan toteutuuko niistä vielä jokin...
11 kommenttia:

Vimma kirjoitti...

Kirjastossa luin juuri uusimman Taito-lehden. Oli mukava juttu :)

Saila kirjoitti...

Ahaa, täytyypä pitää silmät auki kylillä...

sinisukka kirjoitti...

Loistotempaus muutenkin mukavalta lehdeltä :D

norsis kirjoitti...

Oi sentään, pitääkin käydä tsekkaamassa, mahtavaa :)

Ilona Winebridge kirjoitti...

Taito lehti on todella pystynyt uudistumaan ajansaatossa, lapsuudenkotiini lehti on tullut vuosikymmenet, toki Kotiteollisuus nimellä. Lehden nimihän on vaihtunut muutamaan kertaan yli 100-vuotisen taipaleensa aikana; Käsiteollisuus, Lastu ja lanka, Kotiteollisuus ja nyt sitten Taito.
Todella hienoa, että lehdessä esitellään henkilökuvia sinunlaisista luovista, omiapolkuja kulkevista kädentaitajista:))

Jokke kirjoitti...

Minäkin tunsin tavallaan tuon lehden mummolasta, tosin en aluksi tiennyt että Kotiteollisuus oli sama lehti. Tuo on kuulemma jokin uusi sarja, joten sinne voisi varmaan yrittää esittäytyä mukaan, jos siltä tuntuu.

Magdaleena kirjoitti...

Oh, pitää etsiä se käsiin!

Ps. http://mantyla.blogspot.fi/2013/01/kahdeksan-sekalaista.html

norsis kirjoitti...

Piti ihan ostaa omaks se lehti kun kaupassa selasin ja ne kuvat sun töistä oli niin mahtavat! Oli muutenkin mukavia juttuja nyt tuossa lehdessä. En yleensä sitä lue koska koen sen olevan vähän turhan "pro" mutta ilmeisesti uudistus teki siitä vähän helpommin lähestyttävän lehden! :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos norsis! Siinä on tosiaan yleensä sellaista kankaankudontaa ja kuvioneuletta, jotka ei yhtään pätkää kiinnosta, mutta varmuuden vuoksi selaan kirjastossa. Ihan hyvä että on "eri tasoisia" lehtiä. Osassa on sitten taas niitä alkeellisia massapalloaskarteluja. Vaikea löytää se omaan pirtaansa sopiva lehti. Kun ei kuitenkaan ohjeen mukaan halua tehdä... ja ohjeisiinhan nuo aina painottuvat.

MB kirjoitti...

Tänään käväisin lukemassa lehden. Kiva juttu oli ja upeat kuvat! En kylläkään huomannut missään pitsien halveksuntaa :) Sehän on ihan totta, ettei nypläämällä oikein saa mitään hyödyllistä aikaiseksi. Siksi minäkään en niin paljoa nyplää, vaikka se on suosikkitekniikkani muuten, todella rakastan nyplätä. En vain halua kotiini pitsiliinoja...

Jokke kirjoitti...

Kiitos MB! No voi hitsi, enkö nyt muistanut tarpeeksi korostaa pitsien tylsyyttä ja tavanomaisuutta ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...