sunnuntai 13. tammikuuta 2013

pieniä huononnuksia


Tuli sellainen tunne, että vuosipäivän kunniaksi pitäisi tehdä jotain "parannuksia" tai ainakin muutoksia blogissa. Joten tuher-tuher.

Suurta remonttia en kaipaa, taustakuvat ja sellaiset kelpaavat vielä. Jokin epäasiallinen kirjasin olisi tietysti mieleinen, asetuksista löytyisi esim. chewy, joka kävisi minulle, mutta en tiedä yleisestä mielipiteestä...

Koska olen alunperin tehnyt blogin "siviiligoogletiliini", enkä älynnyt silloin tehdä blogille omaa tiliä, niin tein nyt saman jakaantumisoperaation kuin  VMS/omakoppa eli tein toisen tilin ja google+ profiilin nimeltä Jokke Maa. Siksipä blogin kirjoittajia on nyt muka kaksi. Ylen sekavaa? Tältä olisi vältytty, jos osaisin siirtää blogin tuon uuden tilin alle. Näköjään samalla hävisi alkuperäiset profiilikuvaukset sivupalkista, mutta pistetään uudet vaikka kuvana (eihän niistä tosin näe mitään lukea, mutta ompahan siinä).

Minulla ei muuten vielä ole ollut ongelmia blogin kuvatilan täyttymisen kanssa, koska pienennän kuvia roimasti ennen lataamista (yleensä 800x600). Käytän ilmaisen IrfanViewn batch conversion toimintoa, joten muunnan kerralla koko joukon kuvia. Lataamisen jälkeen poistan turhat pikkukuvakopiot omalta koneelta. Itsellä säilyvät alkuperäiset isot kuvat ja netistä löytyy pienet tuherot. Eihän kuvanlaatu kyllä aina kovin kummoiselta näytä.
Nyt siis löytyy yhteystietokin Jokkemaalle.
Ehkä se on parannus, ei kukaan tosin ole valittanut puutetta.

Jokkemaa löytyy myös Google Drive:sta. Oli tavoitteena tehdä sinne jotain ladattavia juttuja, suurin suunnitelma oli kalenteri tälle vuodelle, mutta enhän tietenkään ehtinyt. Ehkä nyt täytyy terästäytyä, kun se on julkisesti sanottu. Ensi vuodeksi sitten?

Latasin sinne harjoituksen vuoksi pyöräilykalenterin. Se on PDF ja pitäisi tulostaa A5 kirjasena (booklet), jotta se asettuisi oikein paperille. Siitä pitäisi tulla kaksi läpyskää, A4 leikataan keskeltä kahtia.

Tässä linkki siihen:


Olikohan jotain muuta? Tähän hätään ei tule ainakaan mieleen.

7 kommenttia:

margsan kirjoitti...

Niin perusteellista, että!!!
Ja varmaan myös toimivampaa(kin).....

Onnea siis tälle uudelle "jokkemaalle"!

Wanna kirjoitti...

Just mietin samaa, että pitäisi tehdä bloginpitotili. Kuvatilaongelma tuli vastaan, kun elin uskossa että bloggeriin lisätyillä kuvilla on yhtä rajattomasti tilaa kuin gmailin sähköposteilla. No eipä ollut, ei, ja turhia kuvia poistellessa onnistuin mm. poistamaan pikkukuvan, joka näkyy kommenttia jättäessä.
Ei jaksais säätää ja vääntää, mutta kai se kuuluu bloggausharrastukseen...

Karkkis kirjoitti...

Minä sain lisätilaan poistamalla turhia ei-blogikuvia albumeista, mutta tietysti vain rajallisesti. Minä tykkään käyttää isoja kuvia, joten odotan kauhulla sitä päivää, kun tila loppuu taas. Katsotaan millaisen tilin luon Karkkiksen alteregoksi.

MB kirjoitti...

Toivon sellaista, että leipätekstin fontti olisi mahdollisimman luettava, eli ettet siihen ainakaan laittaisi mitään erikoisfonttia.

Jokke kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ainahan sitä pitäisi jotain säätää, etenkin kun näkee muilla hienoja juttuja. Voi yrittää sätkiä perässä, jos sattuu keksimään miten ne voisi tehdä. Piti mennä kurssillekin, mutta se peruuntui.

Liiolii kirjoitti...

Hei! Bambipullo kotiutui tänään, se on aivan mahtavan söpö! Kiitos tuhannesti!

Jokke kirjoitti...

Hauska kuulla Liiolii!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...