sunnuntai 27. tammikuuta 2013

vapaasti virkattua: pako sirkuksesta


Virkkasin pikapikaa isolla koukulla osittain itsevärjätyistä ja -kehrätyistä langoista huppuhuivin, pääosassa on  pompom-uusiolanka "clown school dropout".
Malli omasta päästä vaikka onhan tälläisiä muutkin tehneet.Hyvin pompulatkin sinne sai sekaan sotkettua.


Jokainen kerros on virkattu eri langalla.


Niskaosa on suljettu hapsuilla solmimalla.


Virkkasin myös yhteensopivat lapaset. Näissä on yhtä käsinkehrättyä ostolankaa (sininen) ja Novitan puroa.


Alotin spiraalina kärjestä, niin raidat syntyivät lankaa vaihtamatta. Kätevää. Joskin kolme lankaa yhtä aikaa kiinni lapasessa oli välillä aika sotku.Huivi on pitkä ja yltää hyvin kiepauttaa kaulan ympäri.
Sirkuseläin on jälleen irti kaupungilla!


Alotin siis ketjusilmukkapötköllä, joka on sen mittainen kuin huivin tahtoo olevan. Siihen sitten lisää kerroksia, siten että alottaa ja lopettaa kiinteillä silmukoilla ja keskemmällä korottaa pylväillä. Uusi kerros on alotettu uudella langalla ja edellistä lyhyempänä, ei siis aivan päästä. Voihan huivi olla tasapaksukin, järkeilin vain että kaulan ympräri kieputettavan osan ei tarvitse olla yhtä leveä kuin huppuosan. Sittenhän se on vain taitettu suurinpiirtein keskeltä (tai jos haluaa epäsymmetrisen, niin jostain muusta kohdasta) ja ommeltu takaa niskasta pätkä yhteen, jolloin muodostuu hupun tapainen. Kappaleen leveys riippuu siitä, kuinka syvälle  haluaa päänsä huppuun sisään. Ei ohjetta, ei silmukoiden laskemista, yksinkertainen huppuhuivi onnistuu mistä tahansa pitkänomaisesta kappaleesta. Tulisikohan isommasta palasta jo hupullinen viitta?

16 kommenttia:

Lankavakka kirjoitti...

Tulin piipahtamaan vastavierailulla, paljon kiitoksia kommentistasi. Tosi hienot ja uniikit asusteet. Eivät mun mielestä yhtään sirkuksesta karanneet... :) paljon muitakin kivoja juttuja olet tehnyt, tulen toistekin!

Satu Niemi o.s. Laaninen kirjoitti...

Hieno huivi! Kuitenkin kuolaa erittyi eniten ensimmäisen POM POM-valokuvan vuoksi. Kuinka herkullinen!!!

Justin Larma kirjoitti...

Onpa todella ihastuttava huivi tupsuineen. Värikimara on tasapainoinen.

Neferi kirjoitti...

Vauts, komia huivi :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Virkkausosuus sujui nopsaan, värjäys ja kehräys siinä vahän vitkuttivat.

Se eka kuva onkin ihan liian hieno itse otetuksi. Niitä löytyy täältä: http://lostandtaken.com/gallery. Oletin että on miten vain käytettävissä.

Ilona Winebridge kirjoitti...

kannatti odottaa, huivisi on tosi makee, rakastan tupsuja ylikaiken:))
ps kävin vihdoinkin lueksimassa noita värjäysjuttujasi hieman tarkemmin, erityisesti tutkin kangasvärjäyksiä, olen itsekin menossa ensi viikonvaihteessa J-kylään värjäyskurssille. teininä värjäiltiin puuvillapuseroita ja nyt jotensakin mieli halajaa taas sellaisia...

Päivikki kirjoitti...

Eka kertaa täällä. Onpa mielenkiintoista!! Tulen varmasti uudelleenkin ihailemaan luovuutta.

pirkko kirjoitti...

Vau!

sinisukka kirjoitti...

Mun sanat loppuu...NIII-IN IHANA :D Kiitos ohjeestakin!!!

sanaton hämmästyksestä kirjoitti...

Mielettömän kaunis huivi! Kaunein kaikista sun töistäsi (mitä olet tänne kuvannut) ja käytännöllinen. Osaispa tehdä käsitöitä ja oispa siihen kärsivällisyyttä.

Jokke kirjoitti...

Minä olen ihan hirveän kärsimätön myös, suurimmaksi osaksi pitää tehdä nopeita juttuja. Alottaa sitten pienistä. Ilonalle hyviä värjäyksiä! Kiitos kommenteista.

Mama Elf kirjoitti...

Ihana tulos! Kannatti kehrätä ja värjätä ja virkata. Oioi, tuolla kelpaa lähteä kaupungille. Nyt tuli ihan himo tollaseen pompulalankaan.

Lea - kiertoidea kirjoitti...

Upean näköistä virkkuujälkeä :) Mulle ei ole kyllä tullut mieleenkään kehrätä lankaa vanhasta vanuneesta neuleesta, virkannut kyllä oon sitä (siis leikkamisen jälkeen kuten sinäkin - ei siis purettua).

Krisse kirjoitti...

Tulin vastavierailulle sinun blogiisi. Kiitokset kommentistasi!

Hienot virkatut lapaset ja kiva erikoinen huivi. Vau!

Tuire Flemming kirjoitti...

Vastavierailulla minäkin... kiva, että piipahdit Half Way Storagessa, niin löysin tänne! Hienoja juttuja, upeita lankoja... täytyy tulla uudelleen paremmalla ajalla tutkiskelemaan, mitä kaikkea täältä löytyykään.
Piristi päivää kummasti!

Jokke kirjoitti...

Tervetuloa vain! Minäkin olen miettinyt eri käyttövaihtoehtoja huopuneille puseroille. Joskus aiemmin kokeilin virkata pelkkää "kudetta" mutta nyt tuli mieleen tuo kehräys.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...