lauantai 25. lokakuuta 2014

keittiön uudet kuviot


Itse maalattu tapetti pääsi tuomaan uutta kuviota keittiöön.


ennen - jälkeen


Nimittäin keittiön kaapistoihin. Liisteröin sen vain tapettiliisterillä laatikoihin ja kaappeihin kiinni. Vaikka tuskinpa se kovin kauaa noin liukkaassa pinnassa pysyy, kestää mitä kestää. Ja voi kun jostain saisi värillisen hellan...


Laatikoston vetimet näpersin rautalagasta ja puuhelmistä.


Jo vuosia on tämäkin idea odottanut toteutumista.On tuo kaapistoseinä jo aika hyvin edistynyt vaikka ei se vielä valmis ole.


Alunperin ostin tapettirullan tätä ideaa varten. Ajattelin piirtää oveen kaapin sisällön, niin näkee mitä on missäkin mutta ei tarvitse murehtia kaapin siisteydestä. Kyllä laiska aina keinon keksii ;) Siis ei avohyllyä tällä kertaa.

Saattaa olla että vielä väritän tuon kuvan joskus.


Ai niin, ja viereiseen seinään on painettu mandariineja (ei greippejä). Kuvioiden sekamelska, se on minun mieleen! Tästä puuttuu hylly kun en ole sitä vielä edes rakentanut. Yritän olla ostamatta mitään muuta kuin maalin eli mahdollisimman pienellä budjetilla ja itse tehden.

Kyllä tämä tästä!

muutamia idealähteitä:
http://alisaburke.blogspot.fi/2014/07/doodled-dishwasher.html
valitettavasti hellan kuviointi ei käy yhtä helposti

http://www.abeautifulmess.com/2013/10/hand-stamped-clementine-wall-1.html

***
Sattui muuten kuun Deko-lehdessä olemaan keittiöteema.
Tässä muutamia poimintoja lehden tekstistä:

-Minimalismin aika on ohi (minulla se ei tietenkään ollut koskaan alkanutkaan)

-Kaikkea ei tarvitse aina uusia, vaan hyväkuntoiset kalusteet kannattaa säilyttää (tämän nyt luulisi kaikkien tervejärkisten tajuavan itsekin)

-Kokovalkoisten keittiöiden jälkeen yhdistellään eri materiaaleja ja sävyjä keskenään, jolloin saadaan persoonallinen, omannäköinen keittiö (hmm, lehdessä tämä tarkoittaa näköjään erilaisten harmaiden yhdistelyä. No minä tein vähän toisin)

-Keittiön kokonaistunnelma huomioidaan aiempaa enemmän. Kaapistot ovat osa kodin interiööriä eivätkä pelkkiä säilytyskaappeja (done that!)

Olipa lehdessä muuten erityisen tylsiä keittiöitä taas. Yhtä "kutsuvan kotoisia" kuin kylmä, sumuinen ja pimeä talvipäivä, mustaa ja harmaata ilman mitään valonpilkahdusta. Kodin sydän on musta kuin yö, jos lehteen on uskominen.

13 kommenttia:

Milja Salmela kirjoitti...

kivoja juttuja teet, kiinnostuin!

sinisukka kirjoitti...

Selasin juuri tuota mainitsemaasi lehteä kaupassa - sinne jäi tylsyytensä takia! Väriähän sitä elämäänsä kaipaa näinä syksyn kuukausina, jos ei muulloin... - Ei hullumman näköistä sinun köökissäsi :D

Jokke kirjoitti...

Kiitos Milja, tervtuloa!

sinisukka: onneksi ei muotivillitysten seuraaminen ole pakollista, jääköön sinne kauppaan.

ViMMa kirjoitti...

Pirteän persoonallinen keittiö. Ihastuin etenkin tuohon piirrettyyn kaapinoveen, vau mikä idea.
Olen kovasti myös kaipaillut värillisiä keittiönkoneita, hellaa, tiskaria, mikroa jne. Mielellään siedettävällä hinnallakin.

Marle kirjoitti...

Mitä! Nyt sä teet jo tapetitkin ite! Hienot tuli ja noi vetimet on hauskat. Tuli uusi idea vanhojen puisten lankarullien käyttöön, kiitos siitä.

Els kirjoitti...

Oh my, sorry, I've been so busy myself that I totally missed out on your kitchen make-over ha, ha !
LOVE the flowers on the drawers (and the door) and LOVE the handles with the spools in it ;-)

(great mermaid b.t.w.)

Jokke kirjoitti...

ViMMa: Etenkin hellaosastolla väritilanne on erityisen masentava.

Marle: se oli vähän hätäratkaisu, käytin rullia, kun pelkäsin että helmet eivät ehkä riitä. Mutta sehän olikin ihan hyvä niin!

Els! Thanks! There is still more to come, don't worry :)

Poutapilvi kirjoitti...

Aikamoinen sisustusarkkitehti olet! Persoonallinen tyylisi on valloittava. Ihanat tapetit olet piirtänyt ja muutkin ideat ovat virkistäviä poikkeuksia valtavirtasisustukseen.

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Niinhän sitä sanotaan että kun itse tekee, saa selaisen kuin tulee. Nyt sattui tulemaan tälläinen.

Susanna kirjoitti...

Olet idolini. Vaikka kuvittelen olevani uskalias sisustaja ja värien käyttäjä, en ole lähimainkaan sinun veroisesi! Upeaa!

Jokke kirjoitti...

No voi tavaton! Voisimpa kyllä sanoa että samat sanat. Kyllä tietää mihin kannattaa suunnata jos kaipaa värikkäitä piristäviä juttuja :) (siis Susannan työhuoneelle)

Ilona Winebridge kirjoitti...

meilläkin pitäis jotain tehdä noiden viiluovien suhteen, monasti harmittaa, kun sorruimme aikoinaan ne hankkimaan, täys puiset olis vieläkin kunnossa ja niitä vois sentään itse kunnostaakkin. pitäsköhän meidänkin tapetoida ovet, idea jäi itämään...

Jokke kirjoitti...

Mietintämyssyyn vaan! Näissä on ideana just se helppo muunneltavuus. Paperi lähtee helposti irti (luulisin) jos idea alkaa vaikuttamaan huonolta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...