keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kaakon muurit Wannabe Machu Picchu? Ei vaan Taavetin linnoitus Luumäellä. 


Ihan näyttäviä kivimuureja sinne on kunnostettu, kuten monessa muussakin Kaakkois-Suomen 1700-luvun linnoituksessa. Niissä voi tehdä kunnon kiertueen, aika monta tuli nähtyä.


Joissain rehevämmissä paikoissa yritin virittäytyä suorastaan viidakkotunnelmaan, vaikka onhan Salpausselän hongikko myös komeaa nähtävää. Olin muka retkellä kadonneessa viidakkotemppelissä ;)


Tämä kohta ei ollut niin tarkkaan hoidettu. Muutoin linnoitusten valleilla voi bongailla erikoisia kasveja, kuten polemokorit eli sotatulokkaat (venäläisen sotaväen mukana idästä levinneitä kasvilajeja). Lisätietoja esim. kirjasta Luonto linnoituksessa. Vallien kasvillisuutta niitetään, joten voi sattua paikalle juuri huonoon aikaan, jolloin vallit näkyvät kyllä hyvin mutta kasvit ovat nysinä.Minun tähtäimeen sattui kasvien joukossa kummallinen lude, taitaa olla Graphosoma lineatum italicum. Noin netin mukaan tunnistettuna. Kaikki havainnot ovat ilmeisesti 2000-luvulta, joten tulokas tämäkin.Harjun oppimiskeskuksessa ihastelin suurempia elikoita, kauniita hevoisia, paitsi jos niitä kuvaa kalansilmälinssillä :D
Seudulla on vielä yksi tärkeä maamerkki: rapakivi! Sen kummallisesti murentuneita muotoja joutuu jatkuvasti ihmettelemään.

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Johan on mielenkiintoista! Olet todella kosketuksissa maan kanssa ;-)
Hienot linnoitukset, upeita tuollaiset jäänteet historiasta, tuovat historian esiin ihan eri tavalla kuin kirjoista luettuna. Heppa kalansilmässä :-D

Hieno tar kirjoitti...

Hyvät kuvat! Toi hevonen kalansilmänä, hauska!

Jokke kirjoitti...

Minusta on kiva bongailla kaikkea uutta ja ihmeellistä. Tai tässä tapauksessa se oli enemmän vanhaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...