lauantai 13. kesäkuuta 2015

läpsyköitä tuolin peitoksi


Sain väkerrettyä "tilkkuryijyn" tuolin päälle, vaikka kyllä siinä aikaa meni. Kankaat eivät taaskaan vähentyneet niin paljon kuin olisin toivonut. Idea sai potkun persuksiin, kun tein kukkapäällystä. Jossain vaiheessa mietin, että miksi ompelen pyöreäpäisiä läpsyjä kun kulmikas olisi ehkä helpompi. No jatkoin vaan luotevasti niistä muutamasta, jotka olivat jäännet yli aurinkokissatyynystä.


Värikäs siitä ainakin tuli! Suunnittelin ostavani Ikean toukokuun erikoismallistosta kauniin vihreän korituolin, mutta nehän olivat menneet loppuun yhdessä hujauksessa, myöhästyin. Nyt täytyy sitten odotella sopivan mallisen tuolin sattumista kohdalle kierrätyskeskuksessa ja sen maalaamista. Onneksi käy nykyiseenkin tuoliin.


Yläreunan peitin nauhanpalalla, joka oli jäänyt jäljelle kun ripustin tarjottimen seinälle. Pohjana on paksua intianpuuvillaa.


Ompelin näitä paloja silloin tällöin monen viikon aikana ja koko ajan sommitelma oli jotenkin levällään lattialla. Pöytätilaa kun ei juuri ole. Ainahan täällä on jotain käsitöitä kesken pitkin poikin ja niistä saa yli hyppiä.

13 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Hauska tuolinpäällinen! Siitä tulee hyvälle mielelle, kun sitä katselee. Ja aina voi löytää uusia kangasyhdistelmiä.

sirkkis kirjoitti...

hauska tuolipeitto ja ihanan erilainen.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno. Tulee Peppi Pitkätossu mieleen. :) -Eppu

Vaateviidakon Pirjo kirjoitti...

Hauska, iloinen ja värikäs. Kylläpyöreäpäiset ovat minusta hauskempia kuin kulmikkaat olisivat. Tulee kukan terälehdet mieleen...

Jokke kirjoitti...

Mukava on aina värien kanssa leikkiä ja yhdistellä kankaita. Tähänkään ei tarvinnut mitään ostaa. Täytyy taas mietiskellä mihin seuraavaksi tilkkuja käyttäisi...

Els kirjoitti...

Lovely !
(a bit like the scales of a colourful fish ;-) !)

sinisukka kirjoitti...

Huikea!!! Kerrassaan herkullinen!!! Tuolla mallilla kun viitsisin ommella kesäpäälliset korituoleihin... huoh...

Jokke kirjoitti...

Thank you Els!

Seuraavaksi teen kyllä sellaisen ryijyn ihan vaan revityistä kanttaamattomista kangaspaloista. Tuolin päällä ehkä rispaantuisi liikaa mutta seinälle?

Hieno tar kirjoitti...

Mielenkiintoinen pinta. Lohikäärme tuolinpehmuste?

Saija kirjoitti...

Tulinpa vastavierailulle :) Jopa on kiva päällinen, malliin saa upotettua hyvin pienet tilkut. Juu, ne ei kyllä koskaan vähene...

Jokke kirjoitti...

Onhan se aika suomuinen. Siinä marimekko-ompelukirjassa olikin tehty isoja kaloja samalla periaatteella. Minä tein niin käsivaralta että yksikään pala ei varmaan ole ihan samanlainen.

-Mallu- kirjoitti...

Aivan mahtavan ihana! Seinälläkin näyttäisi upealta.

Jokke kirjoitti...

Kiitos Mallu, jos se ei pysy ollenkaan tuossa tuolissa niin voisi laittaa muuten esille.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...