tiistai 15. syyskuuta 2015

ei muotoiluviikko


Minulla meni se viime viikkoinen muotoiluviikko hyvin läheltä ohi. Olin työkeikalla Suomenlinnassa ja sielläkin olisi ollut joku juttu, mutta ei vaan ehtinyt. Habitarekin jäi näkemättä, mutta ei kai siellä joka vuosi tarvitse rampata...


Täällä nämä heijastukset ovat erilaisia kuin edellisenä viikonloppuna Eurassa. Olihan merinäkymät vaihteeksi, kun sääkin oli mitä mainioin, kelpo nähtävää.Lemmenlampi oli oikein idyllinen ja kommendantin puutarha vielä rehevässä kasvussa.
Suomenlinnassa on niin kauniita vanhoja puita. Etenkin minun lempipuita lehmuksia ja saarnia. Kun näin yhden kuusen, ihan pelästyin ja tajusin, että siksi siellä varmaan on niin kaunista kun ei ole niitä masentavia havupuita juuri missään. Viihdyin oikein hyvin ja näin ihan uusia paikkoja saarilla.


Yritin edes vähän hipaista designviikkoa kotimatkalla ja poikkesin Senaatintorin reunoilla olevissa kästityöpuodeissa, kuten Bockin talossa ja mitä niitä kaikkia siinä on. Onhan ne siinä aina muulloinkin, että aika laimea yritys. Vaikka mainittiin ne viikon mainoslehtisessä. Poikkesin myös Galerie Forsblomissa katsomassa HC Bergin värikkäitä ympyröitä. Ja siinä se sitten taisi olla. Sää oli niin hieno, että sisätilat eivät vaan houkuttaneet. Tekee mieli olla hysteerisesti ulkona, koska voi olla vuoden viimeinen aurinkoinen päivä!Ostin yhdestä käsityökaupasta (Okran vierestä?)  kangasmerkkejä, joita minulla on itse asiassa käytössä jo ennestään, mutta ne ovat vaan niin hauskat. Ihan viihtyisä viikko siis, vaikka uutta muotoilua ei ehtinytkään kokemaan. Raitista meri-ilmaa senkin edestä. Perjantaina olin ihan kuitti.

ps. tänään sain raahattua itseni Ateneumiin katsomaan Tarujen kansat -näyttelyä, kun tuo sää kerran synkkeni. Hmm, ehkä siellä oli ne samat vanhat Kallelat ja Simbergit taas kerran näytillä, mutta kyllä ne kestävät useammankin katsomisen.

2 kommenttia:

Merja Räty kirjoitti...

Niinpä, ehkä on välillä hyvä pitää taukoa - Habitarestakin. Ihan hauskoja protoja ja sen sellaista siellä oli, mutta ei mitään täydellisen unohtumatonta.

Jokke kirjoitti...

Ennen vanhaan se olikin vain joka toinen vuosi. Olen kuullutkin että "taso on laskenut" eikä edes isot valmistajat viitsi lähteä sinne joka vuosi. Muistan esimerkiksi, kun suunnittelin keittiön ehostusta ja ajattelin että katselempa siellä vaikka eri lattiavaihtoehtoja, niin ei siellä mitään sellaisia ollut. Muistako ihan väärin vai oliko ennen enemmän sellaista kuten kaakeleita ja maaleja? Nyt tuntuu olevan vain jotain kynttilänjalkoja ja tyynynpäällysiä. Ja kun en yhtään pidä tästä nyky sisustustyylistä, niin ne kalusteen siellä ovat todella tylsiä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...