keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

matkan dokumentoinnista


Afrikan matkaa varten varauduin matkakirjan tekoon aikaisempia reissuja paremmin. Mukaan pakattiin kissojen piirto-opas...


sekä riittävästi piirros- ja kirjoituspaperia. Tuon valkoisen luonnoslehtiön kansi on maalauspohja, joten sen voi sutia mieleisekseen. Hyvä idea minusta!


Vaikka keväinen Madeiran matka onnistui pienellä kierrätetyllä kirjalla ja kännykkään piirtelemällä, niin vähäinen kirjoitustila oli hieman hankala. Nyt kirjoitin päiväkirjaa monta sivua päivässä, mutta vain joka toiselle sivulle, jos päätän liimata sivut jonkin muuhun alustaan.


Toiveissa ennen matkaa oli piirtää hoitamiamme eläimiä töiden jälkeen, mutta ei se ollutkaan mahdollista, koska majoituksemme oli sen verran kaukana eläimistä. Käytin esimerkiksi valokuvia mallina. Iltaisin oli hyvää aikaa kirjoitella ja piirrellä päivän tapahtumia muistiin.



Ei ole vielä tullut suurta inspiraatiota uuteen matkakirjaan, mutta yhden ilmaiskirjan käyttöä harkitsen. Tässä tuo kansi olisi oikein hyvä, vaikka Born Free eli Elsa - vapaana syntynyt käsiteleekin leijonaa eikä gepardeja. Olisi minulla tietysti se Pippa-kirjakin... En oikein raaski tuota leikellä.



Matkamuistoina myös kauniita kuvakirjoja. Täplikkäitä kissoja voi katsella loputtomiin.

Ja kokeilin tietysti myös action kameraa liveotoksiin. Minusta gepardimatka tuli oikein hyvin dokumentoitua monin eri tavoin. Valokuviahan täällä blogissa on nähty pitkin talvea.

Pitäisi äkkiä ostaa uudet lentoliput, koska seuraava matka lähestyy kovaa vauhtia. Nyt on kovin lättänää paikkaa tiedossa. Jouduin jättämään vuoristovaellukset tältä keväältä väliin.

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana tuo gepardimatka, se oli varmaan elämän huippukokemuksia, joka jää vahvasti mieleen loppuiäksi. Mahtavaa, että palaat siihen täällä blogissa silloin tällöin, sillä ainakin minäkin luen siitä mielellään monta kertaa - niin vaikuttavaa!

Jokke kirjoitti...

No oli se niin kivaa, että siitä on mukava jankuttaa kaikille moneen otteeseen. Pysyy itselläänkin paremmin mielessä. Minulla on kauhean huono muisti, siksikin yritän laittaa asioita talteen muualle kuin omaan päähän. Siinä kaivossa ei kannettu vesi kauaa happane.

Nelli L kirjoitti...

Olen hypännyt vasta nyt blogisi mukaan joten olen vielä vähän pihalla kuin lumiukko. Mutta upea reissu teillä on ollut ja tuo piirros upeasta eläimestä on huippu.

Jokke kirjoitti...

Eiköhän vähitellen pääse kärryille :) Niin, minusta aikuisten oikeasti aikuisten värityskirjassa on tyhjät valkoiset sivut ;) Mieluummin piirrän omat kuviot kuin väritän toisten töheröitä. En ole ymmärtänyt mikä se juttu niissä on.

Pirjo kirjoitti...

Moikka, pakko kommentoida noita värityskirjoja. Sain joululahjaksi ja vähän mietin, mitä kummaa, ei nää ole mulle. Aina joskus kuitenkin innostun värittämään. Hermo lepää, kieltämättä. Ostin myös töihin oman tiimin kahvihuoneeseen. Siitä tuli hitti ihan kaikille, etenkin niille, joita kässähommat ei muuten yhtään kiinnosta. Väritys Kahvitauoilla on tosi suosittua ja mä siinä ohessa ;-). Hienoja reissuja sulla, ja huiputti jaksat niitä dokumentoida! Ihanaa kevättä!

Jokke kirjoitti...

Joo jotainhan niissä täytyy olla, jos ne ovat niin älyttömän suosittuja. Ehkä minäkin joskus kokeilen :)

MiunMaun kirjoitti...

Isot kissat vaan on niin... vau. Ei ole sanaa niille.
Mä kanssa olen vasta hypännyt lueskelemaan sun blogia, mutta tähän matkakirja-asiaan olen jo ehtinyt törmätä. Teet niistä kertakaikkisen upeita!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Yritän muistaa linkitellä niihin vanhoihin juttuihin, että pysyttäisiin kärryillä näissä kaikissa koukeroissa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...