lauantai 19. maaliskuuta 2016

paperinarun kehräys


Kuvavyörytys edellisen viikonlopun paperinkehräyskurssilta. Jokaisella kurssilaisella oli jokin paperimateriaali testattavana. Minulla oli kreppipaperi. Tein kotitehtäväni ennen kurssia, koska oli jo kehräyskokemusta. Vähän harmitti ostaa paperia, koska toivoin selviäväni ihan kierrätyspapereilla, mutta lopulta olin ihan tyytyväinen. Minä kehräsin vain värttinällä, mutta ne joilla oli rukki, kokeilivat myös sillä. Kuulemma netistä löytyy paperinkehräysohjeita vain rukille. Kurssilla oli myös sellaisia osallistujia, jotka eivät olleet aiemmin kehränneet ollenkaan. Tässä on vain kuvia materiaaleista ja tekemistäni naruista, mitä siinä kurssin lomassa näpsin.


Valkoista kaavapaperia (vastaa silkkipaperia mutta isompi arkki), vihreää kreppipaperia ja kuitukangaspöytäliinaa. Silkkipaperi on hyvää, sitä pitää ensin vähän rutistella. Kreppipaperi oli kaikkien suosikki. Pehmeää, kestävää ja miellyttävää kehrätä. Kuitukangas oli jo vähän huijausta, ei muistuta paperia.


Kertasin yhteen silkkipaperia, johon on liimattu kofetteja (vasen) ja kreppipaperia (oikea).Sanomalehti oli ehdottomasti testattava. Aika paljon hankalampaa, mutta ei aivan mahdotonta kehrättävää.


Sanomalehtien värikkäät mainosliitteet olivat kurssilaisten suosiossa. Minä maalasin tämän vielä pimeässä loistavalla maalilla.Yksiväristen silkkipaperien lisäksi kierrätin jonkun pakkauksen mukana tulleet ja maalautut arkit.


Tästä tuli oikein mukavaa lankaa kerrattunakin.


Ruskeaa silkkipaperia, maalattu valmiina lankana.


Sitten grande finale: älytöntä cocktaitikkulankaa. Silkkipaperilankaan pujotettuja paperikoristeita.


Sille kehräsin kaveriksi kangassuikaleesta langan.


Silkkipaperi ja kangas kerrattuna. Toivoin paprempaa kestävyyttä, mutta mokasin. Kangas joustaa, paperi ei, joten itse asiassa vetää helposti paperin poikki.


Mutta hassuhan siitä tuli. Liikaa kierrettä taas, koska vyyhti kiertyy. Taisin saada pääsiäis- tai vappukoristeen tehtyä samalla :)

Kurssilla tehtiin pääasiassa pieniä kokeiluja erilaisilla materiaaleilla. En kirjoita nyt sen kummempia teko-ohjeita, lyhyesti sanottuna paperi leikataan suikaleiksi kuidun suuntaan. Kurssin opettajan Laura Hämärin nettisivulle tulee tietopaketti paperin kehräyksestä (pääsiäisen jälkeen), joten kurssin kokemuksia ja paperin kehräysohjeita voi lukea tarkemmin sitten sieltä. Laitan vaikka vinkin vielä, kunhan juttu on julkaistu. Netissä ei kuulemma ole vielä juurikaan tietoa paperin kehräyksestä, etenkään suomeksi, mutta nyt on tulossa!

Opettajan nettisivu

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kivoja naruja, mahtava tuo cocktailnauha!

Nelli L kirjoitti...

Vau, mahtavia naruja...

sinisukka kirjoitti...

Mielenkiintoisia kokeiluja kerrassaan!

Jokke kirjoitti...

Oli se mielenkiintoista! Harmi että kierrätysmateriaalit osoittautuivat hankaliksi (lyhyt kuitu). Siksi olin omin päin aiemmin kokenut paperin aika turhauttavaksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...