tiistai 1. maaliskuuta 2016

kierrätyskurssilla, osa teepaita


Kurssi työväenopistossa: kierrätysmeteriaalista virkkaminen ja neulominen. Ensimmäisen kerran aihe oli teepaidat. Kuten aiemmin valittelin, en löytänytkään käsityömateriaaleiksi "alennettuja" teepaitoja kurssille lähtiessäni. Tai löysin yhden pinon, mutta se oli batiikkipaidat ja niitä en raaski ihan vain matonkuteeksi laittaa. En siis leikannut kurssilla ollenkaan teepaitoja vaikka seurasin tarkkaan miten paita leikataan kätevästi kuteeksi.


No, kotona sitten kuitenkin ajattelin leikata yhden pieneksi käyneen hienon värisen paidan, mutta vain osittain eli ei siitäkään tullut varsinaisesti kudetta (vielä).


Jätin tuon toisen sivun yhteen ja siitä tuli vain suikalehuivi.


Pahus, tuohon suuntaan leikattuna eivät rullaantuneetkaan kivasti mutta menköön noin.


Siellä kurssilla leikkasin samalla tekniikalla, joka siis käy kaikkiin "putkimaisiin" materiaaleihin, yhden raakasilkkisen tyynynpäällysen kun se nyt sattui olemaan mukana. Korin tai maton virkkaaminen ei juuri silloin yhtään innostanut. Pyöräytin illan aikana yhden vapaavirkatun rannerenkaan silkkikuteella ydinvirkkaamalla. Virkkasin sinne, tänne ja tuonnepäin.


Silkkipaitaa ja tyynyä


Ydinvirkkausta suositeltiin esim. mattoon.


Mutta tuli kummallinen rannerengas.

***
next stop: kudetta farkuista

5 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Ihana kurssi <3 Hauskat työt :)

Els kirjoitti...

What a lovely way to use all kinds of materials !!!

(Grrrrr the translation is very bad ... I'm not catching
everything ...)

Jokke kirjoitti...

Kiitos Nelli, enää yksinkertaisempaa ei voisi olla.

That's too bad Els, sorry :( I'm too lazy to write in english :(:( Just learning new tips using recycled materials.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, kuinkakohan samanlaista / erilaista tuo tekniikka on kuin "toothbrush rug" jota voi periaatteessa tehdä virkkuukoukulla tai itse tehdyllä neulalla. Täytyykin tutkailla asiaa nyt kun tällaiseen uuteen termiin törmäsin.

Hilps

Jokke kirjoitti...

Minäkään en ole kuullut tuota termiä ennen mutta se kuvaa jotenkin sitä että virkataan kiinteä silmukka matonkuteen "ympäri" ja kude jää virkkuun sisään. En tiedä neulalla mutta koukulla käy ainakin aika nopsaan. Paljon nopeammin kuin vaikka spiraalikorissa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...