keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

kasvibongailua linnallaTuollaista vesikasvia en ole ennen nähnytkään. Luontoportti käyntiin ja selvisi että se on sarjarimpi. Hienon näköinen. Luontoportti sanoo jopa: "Kukkiva sarjarimpi on unohtumaton näky, jota ihailemaan päässeet ovat valmiit korottamaan lajin jopa kauneimmaksi Suomen kasvistosta."Kännykkä ei tietenkään zoomannut kauniisti lähelle, mutta näyttävä kukka tosiaan on.Bongattu paikassa Hämeen linnan vallihauta.


Huomasin samalla jotakin muutakin outoa. Rannalla kasvoi ihan tavan hierakkaa (hevon?) mutta entäs tuo tuolla vedessä? Jaahas, on olemassa myös vesihierakka. Sekin on minulle uutuus. Matkailu avarsi taas kasvituntemustakin.2 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Mielenkiintoisia! Olisko muinaistulokkaita? Meillä kasvaa pari sellaista - asutaan vanhalla Kostianvirran taistelualueella :), toinen on rohtoraunioyrtti, toisen nimen olen unohtanut. Ilmestyivät vaan ykskaks muutama vuosi sitten!

Jokke kirjoitti...

En tiedä onko sellaisia vedessä, mutta maalla tosiaan voi ilmaantua, kun muokkaa vanhoja asuinsijoja. Hieno muuten tuo puisto linnan ympärillä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...