lauantai 26. marraskuuta 2016

lenkkivirkattu tyyny


Ei niin vapaasti virkattua: tyyny lenkkitekniikalla

Nyt iski innostus, kun näin netissä kuvan lenkkivirkatusta tyynystä. On pitänyt kokeilla lenkkitekniikkaa, mutta jotenkin on pihistänyt lankaa, että siihen varmaan kuluu niin kauheasti. Lopulta totesin, että onhan minulla lankaa kilotolkulla, antaa palaa vaan. Tekniikka sinänsä ei vaikuttanut vaikealta, eikä ollutkaan. Siihen näyttää olevan eri tapoja, koska yhdessä kirjassani oli erilainen kiepautus ja Novitan nettisivuilta löytyi vielä helpompi sormikiepautus.


Testimielessä virkkasin kaksi raidallista kaitaletta, yhdistin virkkaamalla nurjalta. Tyynyn taustakappaleenkin meinasin ensin virkata, mutta sitten muistin varastossa lojuvat vanuneet villapaidat ja leikkasin taustapalan siitä. Ompelin yhteen käsin. Ihanaa, sai senkin pois käytettyä.



Virkattujen tyynyjen yhteispotretti. Ihan kiva lisä tämä lenkkivirkkaus eikä oikeastaan yhtään hitaampaa kuin tavallisen pylvään paukutus. Langat ovat vähän eripaksuisia ja siksi joissain kohdissa on hieman harvempi lenkitys, mutta ei se minua haittaa. Nyt on sitten lenkkivirkkauskin testattu ja hyödylliseksi havaittu.



6 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana tyyny!

Jokke kirjoitti...

Kiitos Hannele!

Melissa kirjoitti...

Vitsit miten ihana <3

Jokke kirjoitti...

Tyynyn talviturkki :)

Virveli kirjoitti...

Pitäiskö tehdä itsellekin talviturkki?

Jokke kirjoitti...

Mikä ettei? Siinä saisi lankavaraston hupenemaan ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...