lauantai 8. heinäkuuta 2017

fuerteventuran matkakirja


Kerroinkin jo aloittaneeni matkakirjan tekemisen Arnen ja Carloksen ohjeilla. Tosin kanteen päästyäni alkoi aikamoinen soveltaminen eli menin siitä mistä aita matalin. Sattui käteen yhdet kierrätyskeskuksesta otetut vanhat kirjankannet ja niiden leveys sattui olemaan juuri sopiva. No mitäs tässä sitten mitään pahvista leikkelemään tuumasin, vaikka onhan koko muuten nafti A5 kokoisiin papereihin. Ei se niin tarkkaa ole.


Rikkinäiseen selkään liimasin kangassuikaleen ja yhteen ommellut paperiarkit kansiin kiinni. Tässäpä en ollut tajunnut, että olisi pitänyt jättää liimausta varten tyhjät kansisivut, että ei se nyt ihan nappiin taas mennyt, mutta välttävästi kuitenkin.Kirja repsottaa ja vinkuroi minusta kuitenkin mukavan persoonallisesti (kiertoilmaus huonosti tehdylle). Mukana on kaikenlaista esitettä ja lehtileikettä, omia valokuvia ja tekstisivuja, joita jo pelkästään oli neljäkymmentä.


Tämä menetelmä tuntui jotenkin työläimmältä kaikista kirjajutuista, joita olen tehnyt, mutta oli siinä eniten materiaalikin. Mielestäni sain kuitenkin mukavasti Fuerteventuran matkan kirjoihin ja kansiin. Ei tätä varten tarvinnut juuri mitään ostaa, uuden tussin hankin tekstiä varten, eikä sekään ollut kovin hyvä. Muuten materiaalit ovat kierrätettyjä. Valokuvat piti teettää tietysti.


5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa kiva! Ja ihana, kun on noita huomioita ja sen hetken ajatuksia, jotka sitten taas muistuvat mieleen, kun ne lukee.

sinisukka kirjoitti...

Hieno opus on! Tuollaiset matkamuistot ovat niitä parhaita!

Jokke kirjoitti...

Kirjottelin silloin reissussa aina illalla tai muulla tauolla muutaman sivun päivän tapahtumista ruutuvihkoon ja tähän kirjaan muistiinpanot on jaoteltu uudestaan kuvian kanssa.

Sartsa kirjoitti...

Kertakaikkiaan hieno matkamuisto!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Kyllä näin tapahtumat pysyvät paremmin muistissa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...