lauantai 15. heinäkuuta 2017

lupiiniviltti


Juhannuksen ohjelmaan kuului jo lähes perinteisessti kasvivärjäys. Euran muinaistavaroita katsastaessani löysin varastoistani taas yhden valkoisen villaviltin, joka on varmaan värjäystä varten hankittu. No, värjätään sitten ja lupiineilla, koska niitä on siihen aikaan hyvin saatavilla.


Nyt laitoin lehtien lisäksi myös kukkia. Jätin liemen tulille porisemaan ja lähdin netistä katsomaan lisäohjeita kukilla värjäämiseen. Ai jaa, ei saisikaan keittää noin kuumassa. Se se siitä sitten. Olisikohan taas pitänyt lukea ohje ensin... taitaa tulla taas samaa vihreää ilman sinisävyjä.


Kuparin lisäämisen jälkeen väriliemi oli hurjan väristä.Keittämisen jälkeen huomattavasti maltillisempaa. Kuumensinkohan taas liikaa tai jotain? Kun ei ole tapana kytätä lämpötiloja padan vieressä, vaan häipyä puuhaamaan samalla jotain muuta. Kunhan tulee jotain vihreää, ei ole mitään valittamista :)


Nyt on sitten vihreä viltti eteenpäin tuunattavaksi. Ainakin voisi jotain punoksia tai nauhoja reunoihin suunnitella.Lupiinista sentään on jotain hyötyä, toisin kuin esim. jättipalsamista, jota olen kitkenyt taas aika määriä. Kävin oikein kaupungin järjestämissä talkoissa. Tuntuu vain aika toivottomalta. Palsamia on niin kauheasti!

4 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis väri..todellakin tykkään!

Jokke kirjoitti...

Ihan luonnollinen sävy tuli, ei mikään järkkyräikeä.

Nelli L kirjoitti...

Kaunis väri tuli.

Jokke kirjoitti...

Ilmeisesti jos vähän kikkailee, voi saada monenlaisia vihreitä sävyjä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...