lauantai 29. heinäkuuta 2017

vapaasti virkattua: lehmuspaita


Pitkästä aikaa jokin käsityö! Olen kesän mittaan virkkaillut pitkähihaista puseroa. Käytin siihen sekalaiset bambu- ja pellavasekoitelangat, joita on tullut silloin tällöin muutama kerä alesta osteltua. Lisänä omia "roskisvärjäyksiä".Malli on aivan omasta päästä keksitty. Aloitin vaihteeksi kauluksesta ympyränä. Yläkuvassa näkyy miten seuraavaksi virkkasin etu- ja takakappaletta edestakaisin, kunnes on saavutettu kainalot. Sitten taas ympyräksi helmaa kohti. Siinä keksin sellaisen jujun, että helma on pitempi sivuista. Tuohan on muuten pylväillä virkattu, paitsi edessä ja takana keskellä kiinteillä silmukoilla, niin sivulle muodostui liepukat. Sivuilla on myös levennys, kaksi silmukkaa samaan. Hihat on aloitettu myös ylhäältä alas. Kauluksessa ja hihan aukoissa on kiinteitä silmukoita, että olisi hieman tukevampi.


Lehmuspaidaksi keksin kutsua sitä, koska siinähän on aivan samat värit kuin juhannuksena bongatussa lehmuskiitäjässä! Aika ihmellinen otus! Vaikka paidassa värit ovatkin minusta hieman tylsät. Sellaiset neutraalit.
10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tosi nätti paita! Ihana väri ja malli. Sivuilta pidempi on vielä se piste iin päällä!
Mulla oli kerran virkattu villapaita, mutta tein sen varmaan liian paksusta langasta, oli vähän jäykkä. Pitääkin kokeilla joskus uudestaan, jos vaikka näillä sun ohjeilla... epäilen kyllä vahvasti, että ei tuu noin kiva. Tuo on ihan täydellinen.
Mahtava on tuo kiitäjäkin, upea!

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Tämä ei ole ainakaan yhtään jäykkä. Riippuu tietysti vähän omasta käsialasta. Jos on tapana tehdä kauhean tiukkaa, niin isomman koukun käyttö auttaa. Tässä on ihan langan suositusten mukainen kolme ja puoli.

Anja kirjoitti...

Voi kun ihanan puseron olet virkannut! Ja tosiaan samoja värejä kuin tuossa erikoisessa otuksessa :) Pitääpä yrittää muistaa tuo malli jos joskus innostuisi puseron virkkuuseen.

Ingi kirjoitti...

Onpa kiva paita, todella mielenkiintoisella tavalla toteutettu! Tykkään kovasti tuosta hihojen aloituksesta.

Jokke kirjoitti...

Satunnaisia raitoja ja sinne tänne aukkorivejä. Tehty taas päälle sovittamalla eli mittailemalla siinä tehdessä, että jokos käsi sopisi tästä läpi ja sellaista.

Nelli L kirjoitti...

On kyllä aivan ihana kiitäjäpaita <3 Kiitäjät ovat uskomattoman kauniita lentäväisiä. Ihmettelen suuresti miten monet ihmiset inhoaa niitä.

matkailijakirppu kirjoitti...

Todella kiva malli ja harmoniset värit! :)

Sartsa kirjoitti...

Hieno paita siitä tulikin! Ja mistä onnistuitkin bongaamaan samaa sävyä lentävän otuksen. :)

Matkatar kirjoitti...

Ihana neule ja upeat värit!

Jokke kirjoitti...

Olin ostellut muutamia keriä tarjouslankoja tietämättä mitä niistä tulee. Kun kävin lankoja läpi, ajattelin että näistä voisi jo yhdessä riittää johonkin. Kun vapaasti virkkaa, voi aina lisätä minkä vaan langan.

En ollut tuollaisestakaan kiitäjästä ennen tietoinen. Ilmeisesti niitä ei paljon päiväaikaan näe?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...