lauantai 1. heinäkuuta 2017

muinaisaikaan 2017


Ennen juhannusta oli taas Euran Härkänummella Muinaisaikaan-tapahtuma, johon pääsin pystyttämään viime kesänä tekemäni pikku laavun. Sisustin sen huovutuksilla, niin mikäpä siinä oli viikonloppu pehmeillä pieluksilla viettää.


Etenkin lauantai oli ihan lämmin, joten juomavettä oli hyvä olla saatavilla, nokkakannussa.


Tässä ei taaskaan ollut mitään erityisen "muinaista" tai tarkasti kopioitua, minusta kun on mukavaa soveltaa itse. Laavuun suunnittelen seuraavaksi sivuseiniä. Täytyy tutkia kellarin pellavakangasvarastot.


Laavu toimi "peliluolana", sillä sen edessä sai pelata juoksevat hirvet -peliä, jonka olen hieman muuntanut amerikan intiaanien pelistä. Piti taas keksiä jotain uutta täksi vuodeksi. Tai on minulla ollut tämä peli pitkään mutta Eurassa se ei ole koskaan ollut mukana. Parasta oli, että monet aikuiset innostuivat pelistä, että tuollaisen voisi tehdä itse vaikka mökillä. Bingo! Niin tosiaan voikin, mistä vaan kivistä, kävyistä ja tikuista. Sääntöjä ja pelilautaa voi muuttaa mielensä mukaan. Lyhyesti sanottuna arpatikuilla tai vastaavilla heitetään pisteitä, joiden mukaan nappuloilla kierretään kivikehää ympäri. Ja ensimmäisenä takaisin kotiin palannut on voittaja. 


Tämä kehä oli turhan pieni eli käytännössä ensimmäisenä aloittanut myös voittaa. Voi myös kiertää useamman kierroksen tai suurentaa kehää.


Ihan reippaasti lapset lähtivät mukaan tähän peliin, jota ei voinutkaan pelata kännykällä. Ai jai, on tuo päässälasku vaan kovasti ruostunut taito. Siinä sitten jonkun viisivuotiaan kanssa kovasti pähkäiltiin mitä on 2+2+1 😆


Olen katsonut peliin mallia joskus kirjastosta lainaamastani pelikirjasta, jossa esiteltiin pelejä ympäri maailman. En muista enää nimeä. Netistä voi etsiskellä vastaavia hakusanoilla native american stick games

tässä yksi esimerkki

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivasti näkyy pilkistävän aurinko. Tulivat mieleen monet tikku ja kivipelit lapsuudesta, kännyistä ja muista ei ollut edes tietoa, kuinka huoletonta aikaa. Irmeli

Nelli L kirjoitti...

Ihana laavu. Voisi toimi myös lastenhuoneessa.

sinisukka kirjoitti...

Hieno tilaisuus olla mukana :) upeiden tavaroiden kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Näyttipä houkuttelevalta tuo laavu. Ja mukavalta kuulosti koko tapahtuma. -Sade

Jokke kirjoitti...

Sekä osallistujat että yleisö tuntui viihtyvän, leppoisa tunnelma. Aika vähän tulee kuvattua, ensinnäkin ei saisi olla mitään nykyaikaista esillä ja jos on paljon yleisöä, ei ehdikään. Kunhan edes omat hommat saa vähän muistiin. Paljon touhua kylässä on.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...