sunnuntai 7. tammikuuta 2018

virkkausta marokossa osa 5


Nyt on selvitty joulukoomasta, joka oli tietysti mukavan rentouttavaa, joskin liian pimeää. Voidaan taas palata etelän aurinkoon. Matkakatsauksessa on menossa virkkauskurssin viimeinen päivä.


Heti aamulla lähdimme pikkubussilla kohti Atlasvuoria ja Ourika-jokea. Pysähdyimme pienessä berberikylässä teellä ja toripäivää ihmettelemässä. Matka päättyi kukkulan laella olevaan hotelliin Kasbah Bab Ourika.


Maisemat olivat taas upeat!


Olimme saaneet mukaan pienen puujakkaran, johon oli tarkoitus virkata päällys. Minulla oli mukana aikamoinen nyssäkkä lankaa. Ja nyt tuo jakkarakin pitäisi jotenkin sovittaa matkalukkuun! Sen oli tehnyt se tuolintekijä, johon tutustuimme ensimmäisenä päivänä.


Hotellissa oli aivan ihana sisustus ja pihapiiri, grillibuffetti, uima-altaat, luomupuutarha, mitä nyt miellyttävään elämään vaan tarvitaan :) Asetuimme takapihalle virkkaamaan.Olin jo monessa paikassa ihastellut puukaiverruksia, joissa oli kovin samanlaisia koristeaiheita kuin vanhoissa suomalaisissa rukinlavoissa.Virkkasin tällä kertaa ohuemmista villalangoista. En ollut itse valinnut niitä, vaan toinen kurssilainen oli kiiressä napannut ne mukaan aamulla. Mutta valinta oli osunut hämmentävällä tavalla juuri sopivaksi. Nimittäin lankojen värit täsmäsivät aivan ympäröivään maastoon. Vuorissa oli samat punaisen, ruskean, harmaan ja vihreän sävyt. Kuvassa päällynen ei ole vielä valmis, koska pidin välillä jaloittelutauon.Kävin lounaan jälkeen taas yksikseni kävelyllä hotellia ympäröivillä kukkuloilla. Jokilaakso ja vuoristo olivat tietysti valtavan hienot. Minä niin pidän maisemista, joissa näkee kauas ja korkealle. Ihan rauha, ei ketään lähimaillakaan. Jostain kaukaa kuului vuohien määkimistä ja paimenten huutelua. Kumma kyllä ei näkynyt lintuja eikä edes hyönteisiä, sitä ihmettelin.Panoraamakuva jokilaaksosta, klikkaa suuremmaksi


Hotellin puutarhassa näin myös matkan kauneimman kissan. Kissoja kuljeksi kaupungilla ja pihoilla. Voi, tämä oli siis viimeinen kurssipäivä ja osa kurssilaista valmistautui jo kotimatkaan, mutta minulla oli onneksi vielä yksi ylimääräinen päivä odottamassa.

***

5 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Not bad, not bad :D - olipas tosiaan kaunis kissa!

Sartsa kirjoitti...

Hienot maisemat kerta kaikkiaan. Hienot ja niin erilaiset, kun kotoSuomessa.

Jokke kirjoitti...

Luin matkalehdestä että vuoret muistaa paremmin kuin tasaisen maan. Ovathan ne näyttäviä.

wood & wool stool kirjoitti...

Hi Johanna, beautiful report of a wonderful day in the Atlas Mountains, great memories! X Ingrid

Jokke kirjoitti...

Thanks! It was a fun day.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...