keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Teetesti

Seuraava värjäyskokeilu oli testata käytännössä, miten tee ottaa kiinni eri materiaaleihin. Uudessa kattilassa muhi teeliemessä vanha virkattu kaulaliina, jonka villapitoisuus oli noin kolmenkymmen vuoden aikana haihtunut mielestä, villalankaa, silkkiä ja puuvillaa. Silkki värjääntyi parhaiten, villakin hyvin, mutta puuvillalle ei tapahtunut juuri mitään ennen kuin lisäsin liemeen soodaa. En ollut purettanut puuvillaa etukäteen. Jospa tästä oppi jotain. Kankaat oli sidottu eri tavoin. Ympyrää ja raitaa tekeillä.
Valkoinen kettukaulahuivi on nyt hiukan ruskeampi. Tämä oli vielä tallessa, ehkä ensimmäisiä virkkuitani jostain teinivuosilta. Sidoin siinäkin nuo hännänpäät ja kuonot, jäivät siis värjäytymättä. Ei selvästikään ollut täyttä villaa, koska jotkin siinä olevat ompelulangat mahapuolella värjääntyivät paljon tummemmiksi.


7 kommenttia:

Tintin kirjoitti...

Onpa herttaisen veikeä ilme tuolla ketulla.

CherryKirsche kirjoitti...

Ai tälläistäkin voi tehdä, enpä ole tiennyt, helpon kivaa varmaan. Hauskan näköinen kettu :) Itse asiassa niin hauska, että pitää painaa mieleen tuollainen malli :)

Pami kirjoitti...

Kettu on tosi hellyttävän näköinen!! :-)

Sonja kirjoitti...

Kahvilla saa todella hyvän ruskean sävyn, täytyypä seuraavaksi kokeilla tuota teetäkin kun sitä on kaapit pullollaan! :)

Jokke kirjoitti...

Kettuakaan ei ole juuri koskaan käytetty, todennäköisesti koska se oli valkoinen. Ehkäpä nyt...

Usvis/Kissapiika kirjoitti...

Mitenkä hyvin tuo väri on noissa pysynyt?

Jokke kirjoitti...

Siinähän tuo tököttää. Eipä niitä paloja tosin pesty ole.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...