sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Piirustus vanhaan tapaan

Kylläpä oli hyvä tuuri. Kävin askartelukaupassa, mutta siellä ei ollut sitä mitä etsin. Koska olin taitelijantarvikeosastolla, silmääni tarttui vihreä muste. Viridian, miten kaunis. Se oli ostettava. Se hyvä tuuri oli, että seuraavana päivänä kierrätyskeskuksen ilmaisosastolla oli kalligrafiasetti, erilaisia teriä ja tekstausohjeita. Paketti oli ruma, mutta laitoin mustekynät aiemmin löytämääni pensselirasiaan. Kas kun töissäkin täytyy nyt käytellä mustekynää, niin on kai paras harjoitella. Muistelisin, että ihan ensimmäisillä luokilla koulussa harjoiteltiin mustekynän käyttöä ja sitä vanhanaikaista tekstausta, mutta ei sitä sen kummemmin enää käytetty. Aika vaikeaa, näin tottumattomalle.Satuin löytämään kierrätyskeskukseta myös vanhan peltisen värikynärasian, kas kun sieltä kaupasta piti ostaa kaunis vihreä puuvärikin, entisten lisäksi. Minä niin pidän erilaisista väreistä, siis piirustustarvikkeista. Pitäisi vaan käyttää niitä enemmän.


8 kommenttia:

unilaulu kirjoitti...

Minultaki löytyy kalligrafia setti, on ne vaan niin kivoja! Mutta harmiksi kyllä itsellänikin niiden käyttö on jäänyt vähemmälle vaikka niilläkin saisi vaikka mitä aikaan!

juuli kirjoitti...

Voi, ihania kuvia ja nostalgisia muistoja. Silloin kun oli vielä aikaa kirjoittaa käsin...

Jokke kirjoitti...

Minäkin mieluummin käyttäisin niitä piirtämiseen kuin tekstaamiseen. Kirjoitusjutut eivät innosta yhtään. No, ehkä jonkun joulukortin verran kykenisi...

Kokox kirjoitti...

Enpäs muistanutkaan, mutta kyllä tosiaan tekstausta harjoiteltiin ihan oikealla musteella silloin joskus. Voi aikoja!

Anonyymi kirjoitti...

Oits, minäkin nyt muistan! Kansakoulussa, mustepullo ja irtoterät! Oppikoulussa sai käyttää mustetäytekynää. Siis todella 9-vuotiaalle mustepullo! En tajua, miten me oltiinkin niin taitavia kaikki??? Ja kun nyt muistelemaan ruvettiin, niin 9-vuotiaana myös kudottiin sukkapuikoilla nukke. Sitäkään en ymmärrä. Enkä sitä, että käsin ompelimme hameen paitsi nukelle, myös itsellemme: kaikki pitkät saumat pikkuruikkuisia tikkipistoja ja vielä ristipistokirjailut helmaan. Me oltiin kyllä ylettömän taitavia.

Jokke kirjoitti...

Nuorena vitsa väännettävä ;)

PunainenTupa kirjoitti...

Minulla on nippu vanhoja mustekyniä myynnissä.

Jokke kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Hyvä tietää jos tarvitsee lisää, nyt on kylliksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...