keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tee itse: hihoista huivi


Kehno sanallinen selostus ja pimeässä otettuja kuvia, ei siitä kummoinen ohje synny, mutta tälläisen idean sain, jos siitä on jotain iloa muillekin. Näkösällä ovat pyörineet kontaktivärjätyt silkkipuseron hihat. Keksin tehdä niistä huivin.

Hyvin yksinkertaisesti:Asetetaan hihat niin että toisen olkasauma kohtaa toisen kainalosauman. Ommellaan hihat täten yhteen. Jos haluaa sauman piiloon, hihat pitää pujottaa sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Siis toinen hiha nurinpäin ja toinen sen sisään (ja muista tuo olkasauma-kainalosaumajuttu vielä). Mietin sitäkin hetken, että tekisi jonkin taiteellisesti hapsuhtavan sauman laittamalla hihat vain vähän päällekkäin, ei mitään huolitteluja.


Harsin ihan käsin vain.


Ja niin kun kiskaisee sen nurinpäin olevan hihan taas oikeinpäin, yhdessä pötkössä ovat.


Jippo on siinä että napit sattuvat hauskasti kohdakkain ja huivin voi kiinnittää rinkulaksi. Menee minulla just sopivasti kaksi kertaa kaulan ympäri.


Jostain ruutuflanellipaidastakin voisi tulla kiva. Minulla ainakin on tapana hankkia tilkkutyökankaat pilkkomalla kierrätyskeskuksesta hankittuja paitoja, voipa käyttää hihat näinkin ihan kokonaisena.

3 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hieno idea! Toisilla on taito keksiä kivoja juttuja;)

Joakim kirjoitti...

Upea idea! :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos, tuo on niin yksinkertaista että se on varmasti jo keksitty jossain aikaisemminkin. Yritin pähkäillä mitä hihoista saisi jos ei raaskikaan leikata niitä tilkuiksi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...