maanantai 10. helmikuuta 2014

huopareissu


Huh, olipa pitkä lauantai! Lähdin sitten Jyväskylään Suomen käsityön museoon huopanäyttelyä katsomaan. Näyttelyn on tuottanut saksalainen huopayhdistys FILZ-NETZWERK. Olikin kiinnostavaa nähdä oikein ulkomaista huovutustaidetta.


Junamatkalla oli hyvää aikaa virkata pipo. Olin unohtanut keriä vyyhdit, mutta penkki oli juuri sopiva siihen hommaan. Sen sijaan viidellä kerällä jongleeraus oli työlästä. Ajattelin että virkkaampa spiraalina niin ei tarvitse päätellä raitoja. Yksi lanka on kolminkertaisena...Olin ajoissa perillä, joten ehdin käydä vilkaisemassa matkalla museolle Toivolan vanhan pihan käsityöpuoteja. Lankakauppa Titityy oli siinä heti vastassa. Onneksi oli jo kassi täynnä lankaa ;)


Näyttelystä en saanut otettua oikein hyviä kuvia. Mukavan erilaisia ja vaihtelevia töitä siellä oli. Kuuntelin pari tuntia esitelmiäkin, osin tuttua juttua, mutta aina sitä jotain uutta oppii. Jos huovutus kiinnostaa, niin kannattaa varmaan seurata Suomen Huopayhdistys Filtin toimintaa.


Muistiinpanoiksi ei kertynyt paria töherrystä enempää. Tämä oli samalla ipad-testi. Sillä hoidettiin kaikki muu paitsi virkkaus ;) Matkalla tutkin nettiä, kuvasin ja tein muistiinpanot (Bamboo paper). Latasin myös matkalukemiseksi kirjaston e-lehtiä. Koska käytin palvelua ensimmäistä kertaa, oli vielä vähän haparoivaa. Luulin esim. ladanneeni myös Interweave Crochetin (mielenkiintoisen näköinen huivi kannessa) mutta ei sitä sitten näkynytkään. Nettiyhteyskin matkalla tuntui olevan aika heikko. Eiköhän tuohon zinioon vielä pääse jyvälle, kun muutaman kerran kokeilee. Kyseessä on siis HelMet-kirjastojen tarjoama ilmainen e-lehtien lukumahdollisuus. Muutamia käsityölehtiä siellä on, tosin vain amerikkalaisia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...