tiistai 18. helmikuuta 2014

Lempikirjastossa


Kuulkaas, minun on jo pitkään pitänyt mainostaa erästä älyttömän hyvää kirjastoa, nimittäin Museoviraston kirjastoa. Ehkä sieltä ei löydä kevyttä kesälukemista mutta tietoa sitäkin enempi. Hyvän kuvan aihepiireistä saa kun katsoo vaikka kirjaston nettisivun kautta uutuushankintoja. Minä taisin viimeksi lainata kirjat DDR-designin helmistä ja Birger Kaipiaisesta. Käsityöaiheita on ihan kivasti, uutuushyllyssä oli esimerkiksi kasvivärjäyskirjoja.

Köhöm, ja juuri nyt on myös näyttely eräistä muokatuista kirjoista aulan vitriinissä...Tila on mukavan valoisa ja rauhallinen. Noin omana henkilökohtaisena mielipiteenä siellä nauttii "hiljaisesta kirjastotunnelmasta". Monet isot kaupunkikirjastot ovat nykyisin sellaisia meluisia lasten puuhamaita.


Sisustuslehtiä löytyy lehtihyllystä.


Ja täällä niitä voi syventyä lueskelemaan.

***


Jouduin värkkäämään vitriiniin muutamia lapunpidikkeitä. Pääsimpä lopultakin kokeilemaan esimerkiksi tuota lankarullasta tehtyä telinettä, jonka olen jostain netistä joskus bongannut. Vähän jäi harmittamaan kun ei ehtinyt vaikka leimailla noita kylttejä.Ei muuten tullut puheeksi kauanko näyttely siellä on, mutta ilmoitan kun tiedän.
Osoite on Sturenkatu 2a. Kirjasto on siis avoinna kaikelle kansalle, mutta sijainnistaan johtuen se ei ole auki iltaisin ja ala-aulassa on hyvä huikata vahtimestarille, minne on menossa.

8 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Onnea upealle näyttelylle! Ompa oikein viihtyisän näköinen kirjasto.

ViMMa kirjoitti...

Hieno näyttely!
Ite tykkään vanhoissa puutaloissa olevista tuppukyläkirjastoista, vaikka niissä on kyllä aika vähän lainattavaa, kun ovat pieniä.

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Tuolta voisi aina tulla kassi notkuen kotiin. Mutta minusta tietokirja on paras kirja (etenkin jos siinä on paljon kuvia).

Helena kirjoitti...

Se on sillä tavalla vähän jännittävä kirjasto, kun ovella pitää soittaa ovikelloa että pääsee sisään. Mutta kun tosiaan on sisällä, niin tunnelma on hyvin rauhallinen.

Helena kirjoitti...

Voi harmi että huomasin vasta tänään kotiin palattuani näyttelyvinkkisi, muuten olisin poikennut Suomessa käydessäni kurkistamassa vitriiniin.

Jokke kirjoitti...

Helena: Niin, sinne uskaltautuu ihan liian harva sisälle. On sinne vaikea päivällä ehtiäkin.

Helena 2: No pahus. Samathan siellä toisaalta on kuin täällä blogissa.

Othel kirjoitti...

Mahtavaa! Hyvä alku Taidehuoltamoa odotellessa.

Jokke kirjoitti...

No nyt täytyy tyytyä vain taidekirjastoon :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...