sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

värikäs retropeitto


Minähän olen jo vuosikausia hehkuttanut täällä blogissa hyviä retrokangaslöytöjä ja kierrätyskeskuksesta ostettuja kanavatöitä. Suunnitelmissa on nimittäin ollut päiväpeitto. Hiihtolomalla sain sen ommeltua vuosien vetkuttelun jälkeen, ompelu ei ole minun lempihommia. Ompelenkin aina niin hurjaa vauhtia kuin koneesta vain lähtee, mutkat suoriksi, että kärsimys on mahdollisimman pian ohi. Kanavatöiden purkaminen kehyksistä on jostain saamattomuudesta johtuen ollut takkuista, mutta hissun kissun sekin on edennyt. Sillä aikaa kankaiden ja kanavatöiden määrä omissa varastoissa on vain kasvanut...


Kanavatöissä hieman kavensin reunoja ja ompelin ne kiinni niin että reunoja ei tarvinnut taittaa. Arvelin että ihan pelkistä kanavatöistä ei järjellistä peittoa saisi, plus niitä pitäisi olla tosi paljon. Tilkut ovat kaikenlaisia sekaisia paloja, mallitilkkuja ja muita pieniä kappaleita lähinnä. Yritin sommitella ne mahdollisimman kokonaisina, että ei menisi kangasta "hukkaan". Koska mistään langansuunnista ei ole välitetty ja leikkaus tehty käsivara/silmämäärä -menetelmällä, syntyi sinne tänne pussia ja vänkyrää, mutta ei se minua haittaa. Olisiko tekniikka jonkilainen hirsimökin ja crazy quiltin risteytys? Siis hullun mökinmuijan peitto? Nopeus korvaa laadun. Mitään suunnitelmaa ei ollut, ainoastaan valitsin sopivat kanavatyöt ja aloin ommella rivi kerrallaan tillkuja siihen ympärille. Peiton koko on noin 150x250 cm.Nyt taas yksinkertaista harmoniaa rakastavat, laittakaa silmät kiinni ;)


Toisen puolen tein Ikean kankaasta, kosta sitä olen myös himoinnut johonkin käyttöön (tosin nyt "nurja puoli" on minusta melkein ihanampi). Erittäin kaunis vihreä siinä.
Tein samaan syssyyn myös pari tyynyä, mutta palataan niihin myöhemmin. Tämä ompelutujaus liittyi kevätsiivoukseen, kun halusin saada tolkkua käsityötarvikevarastoihinkin. Päätin että ompelun jälkeen, jos jotain jää, tehdään karsinta ja viedään ylijäämä takaisin kierrätyskeskukseen. No, meni sinne yksi kassillinen, mutta kyllä niitä vielä jäi...

***
Ja sitten pitäisi vissiin tehdä myös matto kanavatöistä:

ps. täytyy vielä valittaa, että kierrätyskeskuksessa on kymmenkertaistunut noiden kanavatöiden hinta. Kun minä ostelin niitä, hinta oli max kolme euroa kappaleelta. Nyt ne maksavat kaksi- tai kolmekymppiä. No, ehkä se on "oikea hinta" noin suuresta työstä, mutta ei sillä hinnalla enää päiväpeittotarpeiksi viitsi niitä ostella. Onneksi jäi ylimääräisiä, jospa mattokin tulisi ommeltua.

14 kommenttia:

Tiia N kirjoitti...

Aivan super-hyper ihana peitto!

Päivikki kirjoitti...

Vanhojen kanavatöiden ihailijana (ja kerääjänä) olen todella ihastunut peittoosi. Hienoa, että näitä vähän arvostettuja käsitöitä voi käyttää uudella ja hienolla tavalla!

raita kirjoitti...

Nyt kyllä viherryn kateudesta, niin komea tuo peitto on. Hyvä idea kierrättää vanhoja käsitöitä.

Irma kirjoitti...

Tykkään kirjavasta peitostasi. Pitkään olen ollut maanläheisten värien ystävä mutta pikkuhiljaa maku on siirtynyt kirkkaampiin väreihin.
Todellinen tilkkutyö kanavatöineen, hyvä!

Marja-Leena kirjoitti...

Onpa kiva idea!

Sade kirjoitti...

Voi miten iloinen ja rennon rouhea!

Hanna Mi kirjoitti...

Sinulla on toinen toistaan mahtavampia ideoita ja toteutustapoja. Tykkään todella paljon tästä peitosta, haluaisin tällaisen ehdottomasti mökille. Kodin värimaailma on paljon hillitympi, mökillä voikin sitten toteuttaa väri-iloittelua.

Jokke kirjoitti...

Kiitokset! Näitä kirjontoja on "vanhastaan" kierrätetty esim. tyynyihin mutta ajattelin isommasti :) Ajattelin sitäkin että jos olisi yksivärinen taustakangas (musta, tylsää) kirjonnat erottuisivat kieltämättä paremmin.

sinisukka kirjoitti...

JEEEEE, MAKEEEEE!!! Oikein maukas idea taas!

Jokke kirjoitti...

Kiitos sinisukka :)

Anama kirjoitti...

Aivan huikea peitto!

Jokke kirjoitti...

Tämä on niille hetkille kun kaipaa lisää väriä elämään.

Mama Elf kirjoitti...

Hienon peiton teit! Kannatti siis marinoida. Nyt odottelen innolla sitä mattoa...Ja on tosi "Joken vihreä" kääntöpuoli. Sitähän voi vaihdella kumpaa puolta käyttää päällä, tulee vaihtelua.

Jokke kirjoitti...

Kiitos Mama Elf, eli toinen puoli niille hetkille kun kaipaa lisää vihreää.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...