torstai 28. tammikuuta 2016

valopilkku 2016/2


Valopilkku vaihtaa väriä


Muistatte varmaan tämän vuodenvaihteen valotähden ja sen monivärisen ledvalon? Se teki hassun jutun. Tuoreilla pattereilla tähti oli tuollainen aika sinertävä. Ajan kuluessa rupesin epäilemään, että silmissä vissiin viiraa, oliko se tosiaan noin vihreä? Lopuksi ei ollut enää mitään epäilystä. Kyllä, se oli aivan vihreä. Oma epätieteellinen päätelmä oli, että jostain syystä vihreät ledit palavat voimaakkaamin ja pidempään kuin langan muut värit. Kurkistus lampun sisään varmisti asian. Eli lamppu sopeutui kuin kameleontti Jokkemaan vihreään ympäristöön :)

lampun viimeinen vihreä pinnistysEtelä-Afrikassa näin muun muassa ihka oikean kameleontin. Ne on sitten hauskoja eläimiä! Tämä yksilö sattui olemaan vihreällä päällä, mutta pisti kohta uhkailuvärit kehiin, kun sitä liian läheltä töllistelimme.


Pihalla asusteli myös hienoja liukuvärjättyjä liskoja, jotka olivat aika silmiinpistvän sinisisiä, mutta hyvin arkoja ja kuvan sai vain kaukaa zoomaamalla.


2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

OOOH, kameleonttibongaus! Vähänkö siistiä. Ensin olin vaikuttunut tähden metamorfoosista, mutta postauksen loppu vei kyllä koko shown.

Jokke kirjoitti...

Onhan kameleontti aikamoinen luonnonihme :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...