lauantai 27. helmikuuta 2016

vapaasti virkattua: lämpöpyrstö


Näin kuvan netissä ja inspiraatio iski heti. Varpaita paleli pakkasella niin julmetusti, että tarvetta oli. Virkkasin siis villaisen merenneidon pyrstön. Totaalisen epäkäytännöllinen mutta hauska. Näissä näytetään käytettävän jotain suomumaista virkkuumallia, mutta tein ihan omasta päästä. Tämä on iso putkilo ilman saumaa. Jotkut näyttävät tehneen myös tasona, jolloin saisi avattavan yläosan.

Aloitin ylhäältä ketjusilmukkarenkaasta ja tein ensin yläosan ihan perusraitaa putkena (vyötäröosa). Alempana (takapuolesta varpaisiin) on tuollaista aaltomaista raitaa, joka saadaan aikaan virkkaamalla välillä korkeampia ja matalampia silmukoita. Sovittelin välillä ja leventelin ja kaventelin tarpeen mukaan. Pituus on kainaloista varpaisiin.


Kun pääsin varpaisiin, lopetin putkelon ja jaoin virkkuun kahteen osaan. Virkkasin loppukolmiot yhteen ulkopuolelta, jolloin tuli hyvä pohja aloittaa pyrstö. 


Muuten käytin varastoituja villalankoja ja vähän muitakin, mutta pyrstöön halusin yllättäen vähän hopeaa. Se lanka piti ostaa.
Alaosassa on vähän lisukkeita, ehkäpä merivuokkoja tai jotain. Ne on virkattu tuossa samalla tekemällä kerroksen keskellä iso nirkko. And then some... Pystön teossa menikin koko tammikuu.
Jaa siitä pitäisi ottaa kuva kun rentoudutaan soffalla, mutta ei minulla edes ole sohvaa. Yritin dokumentoida pyrstöä lepoasennossa varpaita lämmittämässä, kun töllöstä tulee lempielokuva Hatari. Ei tee mieli nousta välillä jääkaapille. Tai siis voi tehdä mieli, mutta ei pääse liikkeelle ;) Menee pussijuoksuksi.

***
hakusana: crochet mermaid tail lapghan blanket

suomenkielinen ohje löytyy
http://koukussa.munblogi.com/2015/12/29/virkattu-merenneidon-pyrsto-tai-merenneito-peitto/

Ja tästä on muuten vielä hassumpi versio, jossa yläosa on hain kita eli näyttää kuin olisi päätymässä syödyksi
eli shark lapghan

17 kommenttia:

-Mallu- kirjoitti...

Voi jukra miten ihana! Mahtavat värit ja noi lisukkeet tekevät elävän vaikutuksen. Minä blondi luulin ekan kuvan perusteella, että kyseessä on niinku sukka, mutta waude, sehän peittää kokonaan kintut ;-). Sä oot kyllä vapaavirkkauksen mestari. Ihailen. Upeaa!

sinisukka kirjoitti...

Voihan keksintö!!! Värit tietenkin myös ihanat! Lämpöinen on takuulla - tuo päällä vois istuskella potkukelkassa, jos joku työntäis, hihhih! ps. Hatari on HUIPPU :D

Jokke kirjoitti...

Joo se on kokovartalosukka :) Jos haluaisi oikein vartalonmyötäisen, pitäisi neuloa joustineuletta varmaan.

Ai hitsi nyt muistin että siihenhän piti tehdä pienet sivuevät! Tai.. ei kai se tartte.

sirkkis kirjoitti...

Voi miten ihana merenneidon pyrstö. Tuon sisällä on ihana lämmittää varpaita sohvan nurkassa.

Jokke kirjoitti...

Kiitos, eipä pääse lipsahtamaan jalat pois peiton alta.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa makea! -Eppu

Els kirjoitti...

HA, HA, I saw that mermaid tail blanket too !!!
But I must say you did a much more WONDERFUL job with it !!!!!!!!!!!!!!

mustakissa kirjoitti...

Hauska. Pitää vaan muistaa, ettei lähde ryntäilemään minnekään, kun soffalla lepäilee jalat lämpimässä. Muuten on kuin mereneito kuivalla maalla;)

Jokke kirjoitti...

Kiitos, tämä on vain oikein rauhallisiin hetkiin.

Thanks Els! I wanted to make my own kind of mermaid.

MiunMaun kirjoitti...

Varsin hassunhauska!
Tooosi käytönnöllinen myös, voisi patentoida vaikka painonpudottajille. Jos tän kans viittii könytä jääkkärille mainoskatkolla, niin kuluttaapahan matkalla monta kaloria.
Tai voi tehä diilin jonkun lääkäriaseman kanssa, kun on koko ajan mustelmilla kaatuillessa pussihyppelyn lomassa. Apua.
Ihastelen vain sun pyrtöä, en uskalla tehdä omaa :D

Merja Räty kirjoitti...

On kyllä mainio:-) Voisi käyttää myös koleassa toimistossa. Jos joku huutelee käymään, pitää vain sanoa, että sorry, irrotan ensin pyrstöni...

Jokke kirjoitti...

Olen toistaiseksi välttynyt onnettomuuksilta vaikka on joutunut vähän hypähtelemään. Toimistossa olisikin näky kun sätkii käytävää myöten kohti kopiokonetta XD

Hanna Mi kirjoitti...

Tämä on kyllä varmasti hienoin näkemäni lämmittelypyrstö! Tykkään noista vihreän sävyistä. Vatsataudissa ei varmaan kanssa kannata tällaiseen pujahtaa lepäilemään ;).

Jokke kirjoitti...

Kiitos Hanna Mi, ei äkkiliikkeitä kiitos!

Julia kirjoitti...

Ihan mielettömän hieno! Oon pinterestissä nähnyt samantyyppisiä (tylsiä yksivärisiä lähinnä) mutta tää on kyllä ihan omaa luokkaansa!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, ei tosiaan yksiväristä tänne ;)

Merenneidot kirjoitti...

Loiskis! Erittäin hieno. Meitä saa mallia niistä suomukkaista merenneitopeitoista / vilteistä https://merenneidot.fi ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...