lauantai 22. heinäkuuta 2017

kivikokoelman lisäys


Tässähän pitää jo kohta saada marjat pakkaseen, niin tyhjensin pakasteesta karanteenissa olleet Fuerteventuran matkamuistot. En tiedä onko liioittelua pakastaa kiviä, mutta eihän sitä tiedä mitä niissä on piilossa. Retkillä oli mukana repussa minigrip-pusseja, joihin sujauttelin kivoja juttuja. Mahdollisimman pieniä ja kevyitä.


Olihan siinä jotain eloperäistäkin, kuten pieni piikkipuska ja simpukankuoria.


Pääosin kuitenkin erilaisia laavakiviä, soraa ja hiekkaa.


Piikkipuskan meinasin ensin laittaa ruostuneeseen peltitölkkiin, mutta ei se sopinutkaan. Plan B oli simpukat ja hieno vihreä merisiilinkuori tölkkiin ja loput kierrätyskeskuksen ilmaistorilta napattuun pieneen lasipurkkiin.Minifuerteventura purkissa.


En ostanut paljon mitään. Ei ollut oikein mitään kivaa tarjolla, kauheaa krääsää. Pienen palan laavakivessä esintyvää vihreää mineraalia peridoottia (Lanzaroten puolelta) ja yhden jääkaappimagneetin.Kivi- ja simpukkakokoelmat kasvavat aina vaan...Kasvipuolelta palmun siemen lähti kasvuun. On tuossa vielä matkaa palmupuuksi :) Sen sijaan aloe piti heittää roskiin, koska siinä oli villakilpikirvoja. Suhtauduinkin siihen hyvin suurella epäilyksellä ja suihkutin sen jo ennen lähtöä ja pidin sitä erillään muista kasveista. Kauhea, jos ne ovat ehtineet levitä!


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kivat mini-installaatiot matkamuistona. Mini-Fuerteventura etenkin on aivan söpöliini!

Jokke kirjoitti...

Kivissä on mukana myös tuntoaisti. Niitä voi hypistellä käsisään.

Anonyymi kirjoitti...

Jotain luonnosta on aito matkamuisto! Omat simpukat tavallisesti keitän. Minunkin pikkupalmuni kasvavat, kivaa seurata 'pillin' nousua mullasta, pitkän odotuksen jälkeen. Kirvoille ja muille oma niksini on mäntysuopa- vesi liuos, toiminut ainakin tähän saakka. Irmeli

Jokke kirjoitti...

No kivet eivät hätkähtäisi keittämisestäkään, totta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...