torstai 5. elokuuta 2010

Piparipurkki muutoksen kourissa

Tavaroita kun täytyy säilytellä, niin tarvitaan purkkeja. Vanhasta Kotivinkki-lehdestä (numerosta ei hajuakaan) löytyi hyvä vinkki. Peltisen piparipurkin voi hioa hiekkapaperilla puhtaaksi maalista > kirkas peltipurkki. Kannattaa muuten käyttää aika karkeaa hiomapaperia tai menee ikä ja terveys. Jos vanhempi look viehättää, niin tässä uusi kokeilu. Kun sivelee merivettä (suolavettä) hiotun purkin pintaan, tulos on aito ruostunut romupurkki (mutta sisus on siisti).

Tai voihan niitä vain maalailla. Olen käyttänyt erilaisia maalijämiä: askartelu-, kaluste-, ja seinämaalien loppuja. Tai sitten pitaan voi liimata jotain... Paperia, kangasta, pieniä tavaroita... Näitä purkkeja saa niin usein ilmaistorilta, että käytän niitä monenlaiseen säilytykseen. Joskus niissä saattaa olla jopa keksejä!9 kommenttia:

Madam B.C. kirjoitti...

Mahtava vinkki tuo feikkiruostunut kuosi :D Tekisi mieli kokeilla miten toimii, mutta en kuulemma saa enää hankkia uusia purkkeja/rasioita :( eikä nykysiä raski pistää uuteen stailiin..

Faline kirjoitti...

Ihania purkkeja.:)

seijastiina kirjoitti...

Kivoja purkkeja ja hyviä ideoita :)

nätti rätti kirjoitti...

Kivasti uusittuja purkkeja (olen alkanut välttelemään sanaa *tuunattu* jostain syystä,heh).

PaaPii kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Täytyypä tästä lähteä etsimään ruostutettavia purkkeja :D

Anama kirjoitti...

Hauskoja ideoita! Tuo ruostuttaminen on kyllä kokeilemisen arvoinen.

Neferi kirjoitti...

Hauskoja ideoita, pinkin purkin alla on lisäksi mielenkiintoinen alunen :).

Jokke kirjoitti...

Töpöttelin rätillä merivettä purkin pintaan monta kertaa, koska halusin kunnon ruostekerroksen. Senhän voi tehdä helläkätisemminkin, kannattaa alottaa varovasti, tuo purkkipelti ruostuu tosi helposti. Ehkä ihan pelkällä vedelläkin. Olen jostain peltityökirjasta nähnyt ohjeen suolavedellä käsittelyyn. Huom! ei tarvitse ostaa kaupasta kallista "ruostemaalia".

Neferi: Ne ovat jotkin kirjavat pikkuliinat, nyplätyn näköiset, kierrätyskeskuksesta ostettu.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihania purkkeja. Tuo ruostutus on tosi ihana vinkki. Tuota pitää kokeilla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...