maanantai 14. helmikuuta 2011

Miljoonasydän ystävänpäivänä


Se on jo kolmannen MaMa-haasteen aika. Haasteen aiheena on sydän. Kaivaannuin mahtaviin materiaalivarastoihin mielessä sydämet, ystävänpäivä ja vuoden väri honeysuckle eli aika hempeä pinkki. Vastaan tuli sydänkuvioinen lasten mekko vakosamettia, raidallinen villapusero, koruja, lankaa ja espadrillokset. Materiaali on tietysti päätynyt luokseni aikoinaan kierrätyskeskuksesta.

Tästä kaikesta tulikin oikein miljoonasydänsetti, monenlaista söpöä tavaraa. Ensinnäkin on jo pitkään odotettu yhteensopivia kenkiä ja villapuseron hihoja, jotta pääsisi soveltamaan Cut Out + Keepin sweater boots-ohjetta. En luota liimaan ja ompelin puserosta irtileikatun hihan, oikeat puolet vastakkain, espadrillokseen kiinni. Pusero on huovutettu pesukoneessa. Tuloksena on pitkävartiset villaiset sisätossut. Varsinainen pikakäsityö. Ystävänpäivän kunniaksi varressa on pinkistä huovasta leikattu sydän koristeena. Samasta huovasta (vanha oma huovutus) tuli villapaidan kappaleen kanssa vielä rannekkeet. Sydämekosta tuli kassi. Tässä se on, koko setti:

Tossujen varren voi tietysti rullata lyhyemmäksikin.


Kassin hihnat on virkattu ja kiinnitetty sydämillä. Reunassa on myös virkattu koristus ja helminauhakin kiertää reunaa. Kassi on vain mekon hame ylösalaisin. Ompelin vain "vyötärön" kiinni pohjaksi. Helma on kassin suu. Älyttömän yksinkertainen.


Kassista pilkistää vielä jotain ystävällistä ja sydämellistä...


Ystävänpäiväkukkaset! Ystävykset hertta ja pörrö. Kai ne ovat amigurumikaktuksia...





Rannekkeissakin on sydämiä, vapaalla konekirjonnalla huopakaitaleessa. Villapuserosta tuli vielä kaulurikin. Tässä megapostauksessa oli taas kaikki kolme MaMa haastetta: nappi, villa ja sydän. Olimpas nyt yksitoikkoinen... No, saipahan ainakin monenlaista materiaalia kulutettua eikä maksanut mitään, sillä suurin osa oli taas peräisin ilmaistorilta.



17 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Jukra, et kyllä usko kuka on pyöritellyt vastaavanlaista samettimekkoa keksiäkseen millaisen LAUKUN siitä tekisi :D Puhumattakaan villapaidasta, joka on ihan sama kuin sulla!
No, jos koettaisin unohtaa sun mainiot ideat ja keksiä vaihteeksi jotakin (puoliksi) omaa...Hyviä löytöjä olet tehnyt!

Anonyymi kirjoitti...

Onpas vaan hienoja taasen! Ja aivan kateudesta vihreä, kun ei täällä tampereen suunnalla ole ollenkaan (voitko kuvitella!?!) niitä kierrätyskeskuksia. kirpparit ei jaksa niinkään innostaa, maku mennyt, tuntuu pelkältä rahastukselta nykyään, mielestäni ei palvele enää kierrätysideologiaa..
tulipas vuodatettua aiheesta:) t.helka

Tintti kirjoitti...

Kaikkea hauskaa olet taas saanut aikaan! Parhaimman hymyn kirvoittivat nuo kaktukset :-)

Unknown kirjoitti...

Ah, miten aikaansaavaa! Rannekkeet ovat suosikkini, vaikka kaikki tuotokset ovat kyllä hienoja. Kiitos osallistumisesta jälleen: olet kyllä päässyt haasteen "ytimeen":D

miukuli kirjoitti...

Hienoja ovat taasen. Joillakin sitä riittää tuota taitoa ja mielikuvitusta :)

KadonnutNappi kirjoitti...

Aivan ihania.Tosi ihana toi kassi ja noi bootsit ;)Hertta ja pörrö on myös tosi suloisia.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Voi miten ihania ja suloisia juttuja, olet kyllä tosi taitava ja kekseliäs. Hertta ja Pörrö lumos mut ihan täysin. ;D

Outi kirjoitti...

Vau, kuinka hienoja juttuja olet tehnyt :) Nuo villasaappaat jäivät mullekin mieleen MaMa-villahaasteesta, mutta mietin niiden ulkokäyttöön soveltuvuutta. Sisätossuina varmasti ovatkin oivalliset!

AlleyCat kirjoitti...

Onpas paljon kaikkea kivaa ja kaunista, oikein hengästyttää katsoa :) Kaktukset ja kassi... Yksityiskohdat... Upeaa työtä kaikessa :)

Sonja kirjoitti...

Voi jestamandeera mitä olet taas keksinyt! Huh! Jo ensimmäinen kuva läkähdytti, nyt on jo ihan heikko olo! :) Todella suloiset nuo leikkisät kaktukset!

Sartsa kirjoitti...

Mahtava mielikuvitus! Hieno setti ja noi kaktukset on niiiin söpöjä.

nätti rätti kirjoitti...

Noi pitkävartiset sisätöppöset on kyllä apinoitava sulta. Mulla oli jo tollanen ohje otettu joskus ylös, mutta nyt on innostuttava metsästää niitä hihoja niiden valmistukseen...

Jaana kirjoitti...

Olet kyllä todella iso ideanikkari, wauu! Siis aivan ihanat kaikki!

Jokke kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Tuossahan oli vain kaikkea pientä siltä piiitkältä tehtävien asioiden listalta. Niiden hetki sattui koittamaan, haaste vähän avitti.

Ompa harmi, helka, että ei satu hyvää "materiaalivarastoa" olemaan lähellä. Kirppikisillä on tosiaan joskus aika kovat hinnat, jos etsii raaka-aineita. Minulla tuo ilmaistori on eräänlainen Jokkemaan etäpesäke, josta käydään ensin katsomassa tarvittava tilpehööri. Ainoastaan hätätapauksessa kauppaan.

Juska kirjoitti...

Huh, sulla on IDEOITA!!! Mää aivan hajoon kateudesta! Kun olis itelläkin kyky nähdä asoita TOISIN, askartelusilmillä. Mutta mulla tuntuu vaan olevan nykyään...roskasilmät :( (Mies katsoo Neloselta sitä Himohamstraajaa ja aivan selvästi mallaa mua niihin ihmisiin, se kelmi)

Jokke kirjoitti...

Kiitos Juska! Täällä netissä liikkuessa niitä ideoita löytyy. Pidä vain silmät auki :)

PIUZA kirjoitti...

Oijoi, aivan ihanat nuo kenkäsukat!♥ Kauniin väristä villakangasta. Kassin reunuspitsi on myös oikein nättiä. Hurjan söpöt arigurumit. Minulla taitaa olla tuota samaa pörrölankaa. Tosin sinisenä, mutta nyt kyllä houkuttaisi tehdä tuollainen!:) Rannekkeet♥ ja vielä kaulurikin, siinä on villapaita kääntynyt moneksi.:)

t.Paula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...