tiistai 16. helmikuuta 2016

kurssipähkäilyä


Vuotuinen kurssiahdistus iskee jälleen. Minun on vuosi vuodelta vaikeampaa löytää kivoja kursseja työväenopistosta. Tänä kevätlukukautena katselin kursseja vasta pitkälti ensi-ilmottautumisten jälkeen.


Aihe on jo nähty tai sitten ei yhtään edes kiinnosta. Joskus menen tuttuun tekniikkaan ihan vaan saadakseni jotain tarvitsemaani tehtyä. Kotona voi olla vaikea saada aikatauluun sopimaan.


Usein miettii että voisin tehdä tuon kotonakin ilmaiseksi, kannattaako kurssista oikeasti maksaa?


Tänä vuonna sain suurin ponnisteluin kolmelle kurssille ilmottauduttua. Ensimmäinen jo peruuntui vähäisen osallistujamäärän takia. No, ainakin yhdelle kurssille tuli kutsu, että se ainakin toteutuu. Olisiko pitänyt ilmottautua kuvituskuva-kurssille? Sain tähänkin juttuun kuvat ihan ilman kurssia laittettua. Entä esinevalokuvaus? Blogivalokuvaus? Makrokuvaus? Illustrator? Monella kurssilla olisi vielä tilaa, mutta aika ja paikka pitäisi olla sopiva.

4 kommenttia:

Pia - Piipero kirjoitti...

I feel you.
Melkolailla samaa ongelmaa. Vaikkakin jo toista vuotta käyn vakkariin läpi-vuoden kestävillä kahdella kurssilla.
Kuitenkin, eräälle viikonloppukurssille ilmoittauduin koska tekniikasta pidän ja sitä en voi kotioloissa toteuttaa - noh, sitten olenkin jo buukannut samalle viikonlopulle keikkareissun. voi rähmä.

Hanna Mi kirjoitti...

Huh, en ole siis ainoa! Joskus olen ilmoittautunut kursseille ihan vaan sen takia, että tulee varmasti tehtyä jotain. Kotona ei aina niiden arkihommien lomassa tule tartuttua kaikkeen. Nyt tosin valokuvauskurssille tuli mentyä, kun sinne kerrankin tajusin ilmoittautua hyvissä ajoin. Täälläkin kurssien sisällöt ovat pysyneet vuodesta toiseen samana, vaikka olen ahkerasti jättänyt pyyntöjä uusista aiheista (ja ihan konkreettisia ehdotuksia siis).

ViMMa kirjoitti...

Täällä kurssitarjontaa on vain kansalaisopistolla, eikä hirveää valikoimaa, kun ei ole tiuhassa ihmisiäkään. 10 täällä asutun vuoden aikana, olen osallistunut 1 kauden kudontapiiriin ja yhden kauden taidepiiriin. Nykyisin en edes seuraa kurssitarjontaa, myönnän olevani niin epäsosiaalinen, että paljon enemmän ahdistuisin, kuin nauttisin yhdessä tekemisestä. Ainoa kurssi mikä houkuttelee, on satunnaisesti naapurikunnissa järjestettävät viikonlopun hopeatyökurssit.

Jokke kirjoitti...

Kyllä täällä uusiakin aiheita tulee, ehkä olen kauhean nirsoksi tullut. Minuakaan ei se sosiaalisuus pätkääkään houkuta vaan asia. Sitä pitää aina puntaroida että onkohan siellä mitään uutta? Suurimmaksi osin on tähän mennessä osunut valinnat hyvin ja kursseista on ollut jotain hyötyäkin. Torstaina aikaa uusi juttu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...