lauantai 20. helmikuuta 2016

melkein matto


Kyllästyin sitten etsimään netistä aitoja boucherouite-mattoja. Ne ovat pääosin aivan liian suuria ja jos on sattunut löytämään pienen, niin värit ovat rumat, postitus kallis ja milloin mitäkin. Ehkä joskus...

Korvikkeen tein itse kierrättäen. Otin kierrätyskeskuksesta muutamalla pikkukolikolla vaalean puuvillaisen kaitaliinan (43x143 cm). Tarkoitus oli kokeilla tälläisen käyttöä maalaus- ja kirjontapohjana. Arvelin että sitä olisi aika helppo pyöritellä ompelukoneen alla.


Maalasin liinaan kankaanpainovärillä aika isolla pensselillä epämääräisiä vinoneliöitä. Tarkoitus oli välttää säännöllisyyttä taas kerran. Muutamassa neliössä on lisäksi liimaharsolla ja konekirjonalla kiinnitettyjä osia. Päihin laitoin kangashapsut niiden boucherouiten kunniaksi.
Onhan se matoksi ohut ja tahtoo rullaantua. Mietin tätä vielä, jos paksuntaisi sitä ompelemalla alle jonkin jäykisteen.


Matto korvasi tämän vanhan vapaavirkatun maton, joka on jo aivan resu. Likainen ja purkaantunut. Sen on aika siirtyä autuaammille mattomaille. Kierrätysmateriaaleista tehty tämäkin oli, vaatteista ja lakanoista leikatusta kuteesta.


Ajatuksissa on tietysti myös uuden maton virkkaaminen. Koska vanhoja teepaitoja on varastoituna, ilmottauduin työväenopiston kurssille: virkataan ja neulotaan kierrätysmateriaaleista. Jos saisi maton alkuun. Ekalla kerralla neuvottiin jo teepaidan näppärä leikkaustekniikka. Minulla kävi moka, kun edellisenä iltana ryhdyin muka pakkaamaan mukaan materiaaleja, eivät ne olleetkaan siellä missä luulin. Toivottavsti niitä teepaitoja oikeasti sitten on jossain (kellarissa?) . Joutuukin taas kerran etsiskelemään. Seuraavalla kerralla aiheena ovat farkut. Ja mitä kurssilla tein, siitä lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Hauskat ideat :) kurssit kannattaa aina :)

Jokke kirjoitti...

Joo, niiltä saa uutta potkua.

sirkkis kirjoitti...

Ihana tuo liina ja liimakangas jäykistäisi sopivasti.

Jokke kirjoitti...

Hmm, liimakangas ja ehkä liukueste...

Mama Elf kirjoitti...

Liimakangas voi jäykistää, mutta toisaalta saattaisit saada saman aikaan ompelemalla maton nurjalle puolelle vanhasta pyyhkeestä "vuorin". ´Voihan sen liimakankaan tietenkin laittaa sinne väliin. Vanha pyyhkeenroikale, oma tai kierrätyksestä antaa kummasti "bodyä" siihen mattoon. IKEAsta saa hyvää ohutta liukuestettä, sitä voi helposti leikellä sopivaan kokoon. Suosittelen, koska meidän iso, mutta hurjasti liukuva villamatto on täysin jämähtänyt lattiaan sen avulla.

Jokke kirjoitti...

Joo minäkin ajattelin että lopulta varmaan tulee vastaan juuri sopiva alusta. Kiitos vinkeistä!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...