maanantai 22. huhtikuuta 2019

pääsiäisloma Sisiliassa


Hiukan myöhästyneet pääsiäistoivotukset minultakin! Palasin juuri kevätmatkalta Sisiliasta. Siellä oli tietenkin jo oikein mukavan kukkeat maisemat.


Appelsiinipuut ja väriherneet tuoksuivat aivan ihanasti.


Vulcano

 Välillä rikinkatkua, koska kierrettiin tuliperäiset Liparisaaret eli Eoliset saaret.

Liparin kaupungissa

Liparin luonnossa

 Kyseessä oli jälleen patikointimatka. Kamera on täynnä kuvia kukkasista ja laavasta. Matkan aiheena olivatkin nimenomaan tulivuoret.


Etnan laella
 Lauantai menikin Etnalle noustessa. Siellä joutui vielä kahlaamaan lumessa. Aivan huikeaa kaiken kaikkiaan. 

museo Castello Ursino, Catania
 Oikein hyvää pääsiäisen aikaa siis, raportoin lisää tulivuorista myöhemmin ja siirryn nauttimaan ostoksistani "prodotti tipici siciliani" eli sitrus- ja pistaasioherkuista :)


7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oi! Lähteäpä Sisiliaan patikoimaan. Mikä loistoidea! Appelsiinien ja väriherneiden tuoksussa vielä, täydellinen ajoitus. Ihana matka, tuollainen siirtyi heti toivelistalleni! Tuliasetkin näyttävät todella kauniilta, ihana tuo keramiikkakäpy.

Sartsa kirjoitti...

Etnalla oon miäkii käyny ja maisemat on upeat! Ai lumessa joutui vielä kahlaamaan :O Oho! Muistan, että se rinne oli jotenkin kauhean korkea ja minua pelotti, että pudotaan alas. Se bussimatkakin oli kiva, kun bussi kiemurteli rinnettä ylöspäin.
Ootan vielä lisäkuvia :)

Jokke kirjoitti...

Minullakin on ollut toivelistalla pitkään, mutta järjestäjä on ollut hakusessa. Keramiikka on siellä kivan värikästä, mutta ei mitään halpaa. Isot "kävyt" koristivat portinpieliä. Olihan se Etna tosiaan korkea, yli kolme kilometriä.

Jael kirjoitti...

Kevät on parasta aikaa tehdä tuollainen patikointi. Samoja kasveja täälläkin; sitruksissa kukat ja pienet sitruunanalut, ja noita väriherneitä. Mukavaa kevään jatkoa.

Jokke kirjoitti...

Kyllä vain, kesällä olisi hirveän kuuma. Nyt oli tietysti sateen uhkaa, mutta suurimmaksi osaksi oli kaunis sää. Ulkoillessa ei hellettä kaipaa.

Anja kirjoitti...

Oi wau millainen pääsiäislomasi onkaan ollut, ihania lämpimiä kuvia.

Jokke kirjoitti...

Pitkäaikainen haave toteutui!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...