lauantai 27. maaliskuuta 2010

Afrikkalaista pronssia

Pidän kovasti eksoottisista koruista. Tässä on muutamia itse koottuja, osat on osteltu netistä tai messuilta. Nyt viikonloppuna 27. ja 28.3 2010 olisi Helmimessut Lahdessa, mutta en taida tällä kertaa mennä. On näitä vanhojakin varastoja pois käytettäväksi. Kun näin tuon yllä olevan vasemmanpuoleisen riipuksen, hätkähdin. Sehän on kuin vanha alla oleva tekemäni riipus metalliin valettuna, sama muoto. Kaulakorun nimi on "Simpukkala", koska sen on tarkoitus muistuttaa kalaa muodoltaan. Kaulakoru koostuu hamppunarusta, kaurisimpukoista ja pronssihelmistä. Pakkohan tuo riipus oli tilata! Otin sille toisen kaveriksi ja tein niistä korvakorut.


Rannekorujakin on tullut tehtyä, afrikkalaisia sand cast -helmiä. Vanhaa ja uutta tuotantoa. Näissä nyt ei ole paljon tekemistä, sen kun vain pujottaa helmet lankaan. Nämä lasihelmet ovat niin mukavan eläväisiä, eivät liian samanlaisia.

Lopuksi vielä muutama vanhempi kaulakoru "pronssikokoelmastani". Tuo käärmeriipus oli myös sellainen must have. Silloin tällöin vaan törmään Ebayssa johonkin aivan ohittamattomaan... Tai oikeastaan on turvallisempaa pysyä kokonaan pois sieltäkin ;)
Olen saanut viime päivinä tuhdin annoksen Afrikan taidetta, sillä kävin sekä taidegalleriassa että taidemuseossa, joissa oli esillä afrikkalaisia veistoksia ja nykytaidetta. Galerie Aspis, Bulevardi 5 esitti oikein kunnon pläjäyksen, mutta näyttely sulkeutuu jo 28.3.2010. Sen sijaan Emman Afrikan voima -näyttelyyn ehtii vielä! Se on auki 6.6.2010 asti.

4 kommenttia:

PaaPii kirjoitti...

Kivan näköisiä, varsinkin nuo lasihelmet :)

pääpä kirjoitti...

Messuilla käynti tuli tänäkin vuonna aika kalliiksi, varsinkin kun oli mukamas aivan pakko hankkia uusia työkaluja, viiloja ym. Pikkubussilla mentiin Kausalasta kuten viime vuonnakin.

Madam B.C. kirjoitti...

Oij, tuolla näyttelyssä ois varmasti kiva käydä! saan inspiroita pelkästään katsomalla noita kuvia! :)

Jokke kirjoitti...

Näyttely oli ihan mielenkiintoinen vaikka hieman häiritsi toisesta tilasta kuuluva fanien Madonnan biisien laulu (se suosittu videoteos). Pakenin Helinä Rautavaaran museon puolelle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...