sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Jokkemaan huippis

No niin! Olipa operaatio! Tässä on samalla kokeiltu muutakin uutta kuin kuvaustekniikkaa. Päätin, että on ehkä parasta antaa asujen esiintyä luonnollisessa ympäristössään Jokkemaassa. Piti latailla uusi ohjelma uuteen koneeseen ja varmuuskopioida kuvia urakalla. Mutta asiaan. Aihe on t-paitatuunailu. Hiplasin kyllä kirja-alessa kirjoja aiheesta, mutta hyllyyn jäivät. Päätin selvitä aika tavalla omin päin. Tällaista sain aikaiseksi. Tarkoituksena oli käyttää kierrätyskeskuksesta hankituista t-paidoista joka pala, osa ja suikale mahdollisimman tarkkaan.


Jätti batiikkivärjätty paita on superhelppo tunika. Hihat pois ja kavennus. Reikiä koristeeksi, kerroksellista väriä (eivät erotu kuvassa). T-paitojen hihoista tuli päähine, sitä ei ole ommeltu mitenkään. Koska en pidä ompelusta, teen sitä mahdollisimman vähän. Saumat minimoidaan. Mitään ei kantata tai huolitella. Käytetään hyväksi valmiina olevat kaulukset ja helmat. Ihanaa kun trikoo ei purkaannu! nips nips.

Säärystimet ovat pitkähihaisen puseron hihat, ompelua vain koristeissa. Raitahuivi on alla olevan raitatunikan leikkauksessa "ylijäänyt" pala, ihana huitale. Sattui olemaan kierrätyskeskuksessa metrin pala mustavalkoista trikoota, siis ihan metritavarana. Tuo tuli vähän sattumalta mukaan kuvioihin :) Annan usein sattuman hoitaa yhdistelypuolen, näitä tässä nyt on käsillä ja näillä on pärjättävä.

Hihattimet suikaleista, saumat on jätetty päälle näkyviin, koska niistä ei ilman saumuria tule kuitenkaan siistit. If you can't beat them, join them. Kaulahuivi ja korut ovat paidoista leikatuista suikaleista, mutta nämä lisukkeet ajattelin esitellä tarkemmin myöhemmin erikseen. Niistä on vielä osa toteuttamatta ja epäilemättä ideoita tulee tehdessä taas lisää.


Tämä oranssi t-paita löytyi seuraavalla kerralla kierrätyskeskuksesta ja sopi minusta loistavasti teemaan :D "sirkus on tullut kaupunkiin" tai "pikku-kakkosen täti vetää överiksi" :DD Yhdistelymahdollisuudet ovat rajattomat. Leikkiä väreillä.

Hameenkin tein vaikka en edes pidä hameita. No joskus housujen päällä... Ompelin elämäni ensimmäistä kertaa resoria, muistaakseni. Tähän ostin ihan erikseen resoria vyötärökaitaleeksi. Miksi sitä ei ole minkään värisenä, tylsää. Resori olikin projektin kallein osa, arvioisin koko "malliston" hinnaksi korkeintaan 5 euroa, mutta trikoota on vielä jäljellä vaikka mihin. Suikalehame ei ole mikään uusi keksintö. Se esiintyy vaikkapa kirjassa Do Redo, konsten att slakta en tröja, mutta villaisena. Kuvissa ei juuri näy mitään yksityiskohtia (hyvä, toteaa suurpiirteinen ompelija), mutta jos haluatte nähdä jotain lähempää, voin yrittää ottaa uusia kuvia.

Sattui muuten niin hassusti, että kun Kävin Emmassa, siellä kuvattiin ilmeisesti Suomen huippumallia. Ainakin paikalla oli tv-kamerat ja salamavalot läiskyivät. Eihän Jokkemaassa voida jäädä toiseksi! JokkeVisio yhdisti kaksi formaattia: Muodin huipulle ja huippumalli. Ha-ha!

15 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Täällä ei ainakaan arki näytä harmaalta! Kiitettävä määrä ideoita ja intomieltä täällä Jokkemaassa. Palaan paremmalla ajalla katselemaan noita vanhempiakin postauksia. Pääsiäistä!

Maija kirjoitti...

Ihanaa! Pakko joskus kokeilla tuollaista tuunausta itsekin =)

Heidi kirjoitti...

Ihanasti olet tuunannut vaatteita:) Tosi tosi hienoja!!!

Anonyymi kirjoitti...

Sanaton!!!!!!!!!
sinisukka

Vikki kirjoitti...

Rentoa, hauskaa, hilpeää, värikästä, nämä sanat voivat olla missä järjestyksessä tahansa :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Ei ole harmaata täällä, ei. Ja hauskaa saa pitää!

Ruostevilla kirjoitti...

Tosi piristävää! Töissäni lentokentällä huomaan miten me länsimaalaiset pukeudumme niin tylsiin tummiin vaatteisiin, sen sijaan afrikkalaiset ja intialaiset käyttävät herkullisia värejä. Olet upea esimerkki kuinka erottua massasta!

Peikkonen kirjoitti...

Täällä on kevät jo pitkällä :)
Kyllä resoria ainakin ennen sai monissa väreissä? Mutta mistäs me nyt tiedetään, onko vaatteet oikeesti noin hienot, vai onko malli vaan niin huippuhyvä :D Aika monta kokonaisuutta saa noilla osilla aikaan, näyttävät myös mukavilta käyttää. Mites tuommoiset hihattimet pysyy käytössä paikoillaan?

norsis kirjoitti...

Oi oi oi, mitä vaatteita! Mahtavaa :) Ihanan värikästä, tahtoo kans!

Jokke kirjoitti...

Ruostevilla: Joo, olin aamulla taas bussipysäkillä ainoa, jolla EI ollut musta takki.

Peikkonen: Ei kun kuvia on vaan rankasti retusoitu :D Hihattimet on tehty oikein tukevasta, runsaasti elastaania sisältävästä paidasta ja ovat sopivasti kireät. Kauhean löpsöstä trikoosta en suosittele. Eikä kannata huitoa kuin tuulimylly, kyllä ne pysyy normaalikäytössä aika hyvin.

Kiitos Norsis!

Asta kirjoitti...

MAHTAVAA !! -sanoin minä sekä Helou Kitin tietokonepeli - kun kaikki osui kohdalleen.

Riikka kirjoitti...

Mainion näköisiä!

Johanna kirjoitti...

Sinä olet kyllä ihan huippumalli ja huippu muutenkin!!!!
Ihan huippu :))))))

Virvatuli kirjoitti...

Wautsi, upean värikkäitä tuunauksia! :)

Tintin kirjoitti...

Hauskoja vaatteita! Voi kunpa olisin vielä nuori ja nätti :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...