tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kiiltoa pintaan banaanilla


Luonnonmukaista kasvien hoitoa. Suurilehtiset vehkat näyttävät keväisin aika pölyisiltä ja elottomilta. Suihkutus ja lehtien pyyhintä tekee jo hyvää mutta kiillotus saa ne sädehtimään. Kaupassa myytävät lehtikiiltosuihkeet ovat outoa tavaraa. En löytänyt putelista mitään selostetta siitä mitä se sisältää. Haju on kauhea ja päätä huimaa, jotain kauheaa myrkkyä ilmeisesti. Olin sattunut kuulemaan, että lehtiä voi pyyhkiä banaanin kuorella kiiltoa saadakseen. No ei kokeilu mitään maksa. Hinkasin siis lehtiä banaanin kuorella ja tulihan siitä kiiltoa ainakin vähäksi aikaa. Kävisiköhän jokin rasva, vaikka kookosöljy? Ettei vain haittaa jotenkin kasvin eloa? Kasvi onneksi hengittää lehden alapinnalta. Kokeilu omalla vastuulla ;)
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kasvi

3 kommenttia:

Peikkonen kirjoitti...

Eikö tuollaisen vahamaisen pinnan idea ole juuri hengittämättömyys, veden karkaamisen estäminen? Arvelisin että öljy liuottaisi vahan, mutta voisihan kotioloissa kokeilla yhdellä lehdellä ja pitää sen sitten kosteana jos vaha katoaa.

Jokke kirjoitti...

Se kaupan suihkekin näyttää minusta lähinnä rasvalta tai öljyltä. Ei se oikein tunnu luonnolliselta, ei sellaista "kuulu" olla lehdellä. Vesi vanhin voitehista.

Peikkonen kirjoitti...

Mehiläisvaha voisi käydä..? Ehkä se kaupan möhnä on tehty sellaiseksi, että siitä tulee riippuvaiseksi kun kasvin oma vaha tuhotaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...