maanantai 22. maaliskuuta 2010

Aika idättää


Kierrettiimpä lähiseudun puutarhaliikkeet, viherkasvipuolella (kiitokset kuskille!). Onneksi ei ollut mitään houkutuksia, ei mitään erityistä ostettavaa. Hankin vain vihanneskrassin siemeniä, jotka eivät ole tuossa yllä olevassa "minikasvihuoneessa". Olisi kyllä ihana tilata ulkomailta taas kaikkia erikoisia siemeniä, mutta ei ole tilaa. Nyyh. Kuvassa on kierrätysmateriaaleista kasattu pikkuinen idätyskasvihuone. Pohja on styroksialusta (jauheliha), multa on munakennossa ja kantena on viinirypälerasia. Nimitikut on leikattu mehupurkeista. Tässä oli yhtenä keväänä minun värinokkosistutus. Värinokkonen itää niin nopeasti, että ei tullut hankaluuksia pienen multatilan kanssa. En istuttaisi tuohon kasvia, jonka itäminen kestää useita viikkoja. Riski, että se kuivahtaa vaarallisesti, olisi liian suuri. Krassin ja herneenversot laitan kasvamaan isompaan astiaan. Tai ei sitä krassin kasvatusalustaa voi sanoa astiaksi...

7 kommenttia:

Virvatuli kirjoitti...

Hei taas! :) Hyvä idea tuo kierrätysmateriaaleista tehty minikasvihuone! Täytyypä laittaa itsekin aivosolut töihin ja koittaa keksiä, mitä voisi hyödyntää idättämisessä.

Anastasia kirjoitti...

Minä laitoin myös viinirypälerasiaan rosmariinia itämään. Saas nähä miten käy... Loistava minikasvihuone! :D

Jokke kirjoitti...

Joo, kaikenlaista purkkia, pulloa ja purnukkaa voi hyödyntää istutushommissa. Viili- ja mehupurkit ovatkin monelle tuttuja taimikasvatuksessa.

Kummitustalon Stella kirjoitti...

Pitipä piipahtaa vastavierailulla. Kiva krakatyyny. Milläköhä saisi miehen luopumaan 70-luvun kravateistaan...

Jokke kirjoitti...

Hei vaan Stella. Älä vaan pilko miehen kraka-aarteita väkisin ;) Ei ole muuten enää niin helppo löytää kierrätyskeskuksestakaan.

Johanna kirjoitti...

Hyvät purkkihommat! Kiva kun valo rupeaa riittämään ja saa vihreät alkuun. Niihin jauheliha- ja muihin pakkauksiin on helppo tehdä myös pihalaattoja, sementtipöperö sinne ja koristekivet päälle. Gaudikin kalpenisi, kun tulee nin persoonallisia :)

Jokke kirjoitti...

Äääk, niin muuten onkin täydellinen valumuotti! Helppo ottaa sementti pois. Tuota pitää kokeilla ehdottomasti. Sain juuri valtavan laatikollisen pieniä mallilaattoja... johonkin ne pitäisi käyttää.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...