maanantai 14. kesäkuuta 2010

Suojaksi uusi viitta

Euran muinaismarkkinat lähestyvät taas vauhdilla. Kaikkea piti tehdä, vain tämä on valmis. Koristelin tavallisen valkoisen villahuovan Kaarinan muinaispuvun malliin ja lisäsin lampaankarvareunukset. Tämä ei nyt kuitenkaan ole päällysmekko vaan pelkkä viitta, vähän liian pieni käytettäväksi päällysmekkona. Kun tuo kesäkin on ollut niin kolea... En sattunut muistamaan tarkasti millainen kirjonta Kaarinan puvussa oli ja löytämäni kuvat olivat aika kehnoja. Apu tuli onneksi kuin vettä vaan Museoviraston arkeologian osaston arkistosta. Ei sentään tarvinnut vaivautua Turkuun asti pukurekonstruktiota katsomaan. Eikä sen nyt ihan samanlainen tarvinnutkaan olla, jotain sinne päin. Rautaisen hevosenkenkäsoljen olen muistaakseni ostanut joskus kirppikseltä. Huopa on kierrätyskeskuksesta. En ole kovinkaan kiinnostunut rautakaudesta, joten en viitsi ihan hirveästi panostaa siihen (tässä tapauksessa noin kolme euroa ja pari iltaa töitä). Viime vuonna taisin saada aikaan vain iskunyörejä ja pronssispiraali- ja helmikoristeiseen vyökilluttimen, jonka päässä on kulkunen.


Lisätietoja Kaarinan hautalöydöstä:

3 kommenttia:

Sinikarhu kirjoitti...

Kaunis viitta. Meikäläinen ei osaa tuota jaloa taitoa, että tuunaisi vanhasta jotain uutta ja ihanaa. Oma viittani, turun keskiaikamarkkinoille tehty, on iso, valtaisa ja painava, no lämmittää ainankin hyvin=)

Mags kirjoitti...

Viitta näyttää hyvältä! Onko siis pohjana aivan suorakaide vaan? Ja utelen vielä kokoakin; en millään viitsisi kesän juhliin bleisereitä, niin viitan voisi itse väkertää, ehkä ;-D

Jokke kirjoitti...

Sinikarhu: sittenhän se käy mihin vaan: laavuksi, makuupussiksi...

Mags: Kyseessä on ihan suorakaiteen muotoinen "torkkupeitto" tavallinen viltti, jonka voi kääräistä ympärille. Siinä ei ole mitään käsiaukkoja tms. Eli iso hartiahuivi, kai voisi sanoa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...