torstai 2. syyskuuta 2010

Grand openingNyt se on käyty, Design Weekin avajaiset Kaapelitehtaalla ja ITE-muoti. Siellä se Klimt-mekko roikkui, muun muassa. Vähän taas uusia kokemuksia tähän syksyyn. Tästähän on ollut jo paljon puhetta mutta vähän villoja. Mekon syntyhistoriaan hiukan selvitystä:
Kuva Jukka Mustonen, Stailaus Noora Niinikoski, hiukset Karo Kangas.

(muut kuvan työt eivät ole minun eikä kuvassa todellakaan ole minä)


Pummasin tähän Hesarin kuvan mekosta, omat kuvat eivät ole koskaan onnistuneet. Mekko koostuu kolmioista, jotka muodostavat suuren kolmion. Sain idean Gustav Klimtin maalauksesta, jota aikani tuijotettuani tuumasin, että tuon mekon voi tehdä tilkuista. Sitten ostelinkin kierrätyskeskuksesta silkkipaitoja, koska mikään muu materiaali ei tullut kysymykseenkään ja värejä tarvittiin useita. Ei kaupasta olisi ollut varaa ostaa niin monenlaista silkkiä! Olemattomien ompelutaitojen vuoksi runaisin neuvoja äidiltä ja työväenopiston ompelun opettajalta (se vetoketju!). Kiitos! Mekossa on myös kullan väristä silkkiä, minulla oli paljon onnea, että satuin löytämään myös sellaisia paitoja. Paloihin on maalattu koukeroita silkkimaalausrajausaineella ja on siellä intialaista peilikirjailuakin. Valitettavasti yksityiskohdat eivät erotu kuvissa. Tämä on siis se mekko, jota varten asusteeksi tein jo hatun ja muita asusteita on tulossa piakkoin.
Gustav Klimt Expectation


Klimtin maalaukset sopisivat loistavasti inspiraatioksi myös vapaavirkkaukseen! Mitkä värit, mitkä koukerot!


11 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Mikä mekko! Ja Klimtin ihanat maalaukset tosiaankin inspiroivat!

Neferi kirjoitti...

Komia on mekko.

Muistan piirrelleeni koulussa matematiikan tunneilla tuollaisia koukeroita ja lehtiä sekä kukkia sekaan, minussakin asui silloin pieni Klimt eikä matemaatikko siis :).

Inkeri kirjoitti...

Vau! Upea idea!

Paula (Lankasydän) kirjoitti...

Hieno kolttu ja mahtavaa että sait sen mukaan näyttelyyn. Onnea!

Neferi kirjoitti...

Hesarin nettisivulta muutes näkyy oikein hyvin koukerokuviot, siellä on vielä yksi erilainen kuva. On se hieno ja pärjää kyllä hyvin muiden töiden kanssa.

Ellu kirjoitti...

Aivan upea tuo sinun tekemä mekko!!! Pitänee varmaan piipahtaa Kaapelilla itsekin...

CherryKirsche kirjoitti...

Hieno juttu, kaunis mekko, kiva että pääsi näyttelyyn ! Onnea :)

Anja kirjoitti...

Onnea, todella upeaa päästä mukaan tuollaiseen mukaan... Ja kyllä olet sen ansainnut, niin paljon hienoja töitä täällä blogissakin!

Pikkusisko kirjoitti...

Onnea! Hienoja olivat työsi myös Hesarin kuukausiliitteessä!

norsis kirjoitti...

Mahtavaa! Onnittelut :)

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Yritän aina innostaa ihmisiä tekemään enemmän itse. Mutta tehän jo osaattekin :) En muuten löytänyt Hesarin sivuilta muita kuvia, haullakaan ei tullut mitään tulosta?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...