sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Teetä ja pottua = värjäystä


Innostuin vähän harjoittelemaan värjäystä ennen kurssia. Ja näin Handmadehipun ohjeen linopainannasta. Voi, mitäs materiaaleja minulla on? On valkoista pellavaa, josta pitäisi saada toisen väristä. On käytettyjä teepusseja. On perunoita. No niin, siis värjäämään. Kangas kattilaan teepussien kanssa, suolaakin siihen vähän tarvittiin (ohjetta löytyy netistä nimellä teevärjäys, Colorian sivullakin oli jotain). Ja sitten se pottu! Perunapainanta sai tehdä linopainannan korvikkeen. En olekaan ennen syönyt leimasimen kaivertamisesta tulevia kappaleita :) Myös perunapainantaa löytyy monesta blogista, huomasin. En nyt viitsinyt erikseen ostaa mitään materiaaleja, nämä löytyivät kotoa ja loput menevät kompostiin.


Kukka ei ole suinkaan perunasta kaiverrettu vaan minulla oli sellainen puinen painolaatta, museokaupasta muinoin ostettu. Perunasta kaiversin vain todella yksinkertaiset kuviot, otin mallia muutamasta koristani. Mustaa kangaspainopastaa käytin kuvioiden painamiseen, töpöttelin värin ensin leimasimeen. Näille kankaille voisi olla käyttöä tilkkukurssilla. Jos siihen asti ehtii...4 kommenttia:

Nzqu kirjoitti...

Perunaleimasimet ovat kivoja! Ja materiaali halpaa.

CherryKirsche kirjoitti...

Hauskoja leimasimia ja painantoja. Sun koti on varmasti täynnä kaikkea hienoa ja erikoista :)

maria kirjoitti...

Teevärjäys kuulostaa kiinnostavalta! Niinhän sitä voisi esimerkiksi makeanveden helmiäkin värjätä, itsekin yrittäneenä (joskin lopputulos ei onnistunut). Mutta kangasta olisi kiva kokeilla sävyttää teellä.

Muuten, taisinpa bongata kuvasi Hel Looksin sivuilta.. Ihanaa värien käyttöä!

Jokke kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa minäkin kokeilin perunoita(kun ei tahdo kaikkea ehtiä, mutta pikku hiljaa). Minun kämppäni tursuaa "monenlaisia löytöjä". Kun vielä sekaan mahtuisi ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...