keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Tilkut alussa

Raportti kurssin alkumetreiltä: Vanhat tekstiilit tilkkutöiksi -kurssi pääsi siis alkuun ja silkkipaidat pitäisi saada verhon muotoon. Kokeilin leikkausalustaa, mutta en kyllä rupea sellaista kotiin ostamaan, saksillakin pärjää.

Kokeilin myös paperikaaviotekniikkaa, joka oli aivan hullun hommaa. Ei näin. Tuleehan siitä säännöllistä, mutta kun en halua säännöllistä. Se oli lyhyt kokeilu. Pidetään mielessä jotain pientä tarkkaa piperrystä varten. Kursseilla on hyvä kokeilla uusia juttuja ja sitten voi miettiä tarvitseeko niitä kotiinkin hankkia vain mennäänkö mieluummin vanhaa rataa.

4 kommenttia:

nätti rätti kirjoitti...

Juu ei. Paperille piirrettyjen viivojen mukaan ompelu on vaan millintarkkaa tilkkuilua varten, juu. Mutta alustaa, leikkuria ja viivainta mä rakastan. Esim. matonkuteiden leikkaaminen vapaalla kädellä (ilman viivainta) on tosi nopeaa saksiin verrattuna. Siitä tulikin mieleen, että niitä matonkuteita mun pitäisikin leikata... yhtä kassia varten, kun sangatkin siihen äskettäin löyty kirpparilta.

Kokox kirjoitti...

Niinpä...välillä kokeilen suoria viivoja ja tarkkoja ohjeita, mutta useinmiten homma lipee kuitenkin omille radoilleen...
Leikkuualusta ja viivain on näppärät jos tekee vaik vinonauhaa metritolkulla!

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tilkkukurssi oli liian "säännöllistä" tekemistä :) kun ei tule suoraa ja siistiä niin ei sitten tule!! Sävellän mieluiten itse! Nyt koukuttaa "vallaton virkkaus" - ihan passelia mun kokeilunhalulle :)Jatka sinäkin omalla tyylilläsi!!
sinisukka

Jokke kirjoitti...

Tilkut ovat sellaista väreillä leikkimistä nekin. Ruuduilla ja raidoillakin voi saada villiä vaikutelmaa. Minä en oikein saanut tuolla leikkurilla silkkiä siististi leikattua, olikohan tylsä? No, opiston sakset eivät muuta kuin myttäsivät...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...