perjantai 19. marraskuuta 2010

Crazy tuoliKierrätystilkkukurssin toinen työ on valmis. Olenkin siitä tosi tyytyväinen, koska se on ollut tekemättä jo kauan. Kyseessä on yllä olevan tuolin päällys/päiväpeitto (tuoli muuttuu sängyksi). Olen jo vuosia istunut tuolla "nurjalla puolella", joka on Marimekon Afrikan kuningatar -kangasta. Eipä se yleensä näy ollenkaan tyynyläjän alta. Poistin itse asiassa muutamia kuvaa varten.

Se varsinainen paraatipuoli on nyt sitten tehty crazy-tekniikalla. Erilaisia, kaikennäköistä vaatteista leikattuja tilkkuja on ommeltu pohjakankaalle (arvatkaa pidänkö batiikkikankaista). Seuraava "rivi" peittää osittain edelliset ja vain näkyvät reunat käännetään ja ommellaan päältä. Tosi yksinkertaista, mutta saa mukavaa sekavaa jälkeä. Tämä on taas oikein minulle sopiva tekniikka, koska ei tarvitse mitata ja sommitella etukäteen. Ompelin vain palan kerrallaan, valitsin vain aina sen seuraavan tilkun kankaan eli aloittaessa ei tarvinnut tietää millainen lopputulos on tai pitää paloja tarkassa järjestyksessä. Huh, mikä helpotus! Lopuksi tikkailin vapaasti pohjakankaaseen. Crazyyn kuuluun usein myös kirjailuja, mutta en tee niitä ainakaan nyt, täytyy vähän kypsytellä ajatusta. Peittoa voi siis käyttää kummin päin vain, toisella puolella on Marimekkoa ja toisella tilkkuja.


Lopuksi vielä yksi tosi helppo tikkutyyny. Bongasin ilmaistorilta ihanista kulahtaneista batiikkikankaista tehdyn vaatteen, jättimäiset lappuhaalarishortsit. Ajattelin ottaa ne raaka-aineeksi, mutta huomasinkin, että ne ovat jo melkein valmis tyynynpäällys. Ompelin vain lahkeet umpeen ja käänsin lappu- ja olkainosan sisäpuolelle. Tadaa, tyynynpäällys olikin siinä, tyynyssä on nyt sitten lahkeet ja taskut :) ja koristeena nappirivit päädyissä.6 kommenttia:

Askarteluapina kirjoitti...

Erittäin hyvännäköistä jälkeä olet saanut taas aikaan! Pitäisipä itsekin kokeilla tuota crazy-tekniikkaa...

Virveli kirjoitti...

Toi crazy-tekniikka sopisi minullekin. Vaikka olen monenmoisen suunnittelijakoulutuksen saanut, huomaan aina, että jos kovasti rupeaa suunnittelemaan, niin joko into hiipuu tai lopputulos on tylsistä tylsin.

Nzqu kirjoitti...

Hieno, ja juuri sun näköinen lopputulos! Voisi sopia mullekin tuo crazy-tekniikka...

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sivut sulla! Mulla on nyt iltapäivä mennyt koneen ääressä katsellessa sun sivuja ja niitä helmisivuja (sain sievoisen summan tuhlattuakin). Sulla on varmaan ihana, värikäs, yllätyksellinen koti!
T:Nora

Johanna kirjoitti...

Heippa, törmäsin äsken ihanuus-sivuun ja tulin tuomaan sitä sinullekin. Ja täällähän olikin tilkkupostaus sopivasti! Käy kurkkaamassa
http://spiritcloth.typepad.com/spirit_cloth/

Jokke kirjoitti...

Kiitos! Nora: kyllä täällä väriä piisaa mutta ihanuudesta en tiedä, kamala sotku ja käsityötarvikkeita taas levällään joka paikassa.

Johanna: Olenkin jo jonkin aikaa ollut aivan lääpällään Spirit Clothiin. Arvaapa haluaisinko kirjailla jotain?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...