tiistai 30. marraskuuta 2010

Tee itse: kirjekuoret

Tämä ei ole ohje, vinkki vaan. Tajusin että kortit voisi lähettää kuorissa ja kuorethan voi tehdä itse. Mallin kirjekuoreen saa purkamalla yhden vanhan kuoren tai tulostamalla mallineen netistä. Malleja näyttää olevan vaikka kuinka paljon (hakusanat envelope+pattern). Sitten onkin mukava miettiä mistä kaikesta voisi taitella kuoria. Valitsin sottapaperia, vanhoja isoja kirjekuoria, karttoja, lastenkirjoja, mainoksia... A4 koko riittää kortille sopivaan kuoreen. Tein kahta eri mallia. Nyt kirjojen ystävät kauhistuvat, että se on repinyt hyviä kirjoja, mutta eivät ne niin hyviä olleet, ilmaistorilta pengoin.Pääsin korkkaamaan myös uudet kierrätyspaperista tehdyt lyijykynät, että olisi oikein "paperiaskartelua", hauskaahan se oli. Lupaankin 80 lukijan kunniaksi korttien tilaajille kaupan päälle muutamia itse tehtyjä kirjekuoria!


7 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Minä tein aikoinaan itse kirjekuoria, mutta nykyisin, kun en paljoa kirjeitä lähettele enkä joulukorttejakaan, niin tuo harrastus jäi. Ihanan näköisiä sinun tekemät kuoret!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun tämä "Jokkemaan ideariihi" jakaa jatkuvasti näitä loistavia muistutuksia!!!Kiitos!!
sinisukka
ps. tuo lastenkirja oli SUPER!!!!!!!!!

Jokke kirjoitti...

Minä en muistaakseni aikaisemmin ole tehnyt kuoria, se oli mukavan yksinkertaista, mutta silti kauniista papereista saa mukavan lopputuloksen. Taas katselee vaan kaikkia papereita, että tulisiko tuosta kuori. Tahtoo lisää.

Heidi kirjoitti...

Mä kans tein ennen mutta nyt on jäänyt kun ei niin kirjoittele enään. Vanhoista kalentereista saa tosi nättejä kans.

Nipsutin kirjoitti...

Hienoja kuoria. =) Minäkin aina välillä innostun tekemään noita. Nyt olisi tarvetta jouluisille kuorille. =)

nätti rätti kirjoitti...

Mä olen kans harrastellut paljon tota kuoriaskartelua, mutta kun nyt viime vuosina on jokunen kirje Eurooppaan ja muualle maailmaan jäänyt matkalle tai saapunut perille pikkaisen nuhjuisena, niin olen vähäs alkanut olla huolellisempi, että mistä paperista niitä kannattaa tehdä. Siis että on tarpeeksi vahvaa. Värikkäitä kirjoja tuohon tarkoitukseen olen minäkin haalinut esim. kirjaston "hävityspäiviltä". Julisteet on kestävää, tapettikartat kauniita... Tarralappuun vaan osoite ja menoksi!

Jaana kirjoitti...

Sinulla on kiva ja erikoinen blogi, innostava! Tein joskus nuorena myös noita kirjekuoria ja päällystin koulukirjatkin MeNaiset lehden jatkosarjojen kuvilla, hih!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...