sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Nahkatöitä
Muinaistekniikkaisemman viikonlopun kunniaksi postaus aiheesta. Ei vieläkään sitä vuohennahkatakkia. Mutta ensin tuli turkisrukkastilaus. Malli on eskimoilta ja tein oikein testiversion kankaasta, turkiksen leikkaus on aina niin stressaavaa. Nahka oli kuitenkin liian paksua rukkasiin ja jouduin vielä säätämään ompeluvaiheessa. Ompelulanka on itse tehty hirven jalkajänteestä. Ompelin samaan syssyyn valmiiksi omaan käyttöön kalannahkapussukan, johon on yhdistetty lohennahkaa ja poronnahkaa. Alaskan suuntaan taitaa tämänkin pussin esikuva mennä. Pohja siitä vain puuttuikin kesän jäljiltä ja siihen kaivelin varastoista paksua hirvennahkaa. Pussukan nahat ovat itse muokattuja. Turkis on ostettu.
Heitin mukaan vielä kesältä kuvan yhdestä vahnasta pussukasta, jossa on huopaa, pellavaa ja nahkaa. Koristeena kaikenlaista kaunista. Minua kun ei mitkään Gucci tai Dior käsveskat ole koskaan kiinnostanut. Näitä luonnonmateriaalijuttuja sitä olisi myös kiva näperrellä kun aikaa vain riitäisi. Ehkä kalapussiinkin tulee vielä jotain koristeita, vaikkapa meripihka- tai simpukkahelmiä.

3 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

hei. oletko opiskellut näitä jossain? ja mitä kaikkea olet opiskellut?

Jokke kirjoitti...

En valittavasti ole juurikaan päässyt opiskelmaan muinaistekniikoita. Kun oli opiskelun aika, niitä ei oikein opetettu missään, joitain yksittäisiä satunnaisia kursseja lukuunottamatta. Eikä niitä todellakaan ollut yliopistossa! Nykyään on jo paremmin, muinaistekniikka-artesaaniksi on voinut opiskella Mynämäellä Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuusopistossa, vaikka sekin on ollut (onko vielä?) lopettamisuhan alla. Kirjoista olen lukenut, etenkin tuo linkeissäni oleva amerikkalainen Society of Primitive Technology on julkaissut paljon. Olen siis kiinnostunut kivikautisista työtekniikoista ja etenkin orgaanisista materiaaleista, luu, sarvi, nahka, puu, kasvikuidut yms. Se kattaakin sitten kaiken pienestä ompeluneulasta suureen taloon asti.

Nzqu kirjoitti...

Hienoja ovat! Kiva, kun vanhat (muinaiset) taidot säilyvät. Sun tekemät pussukat todellakin lyövät Diorit sun muut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...