keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sienisalaattia

Tässä muutamia Jokkemaahan putkahdelleita sieniä päättyneen syksyn kunniaksi. Kooste sekalaista sieniasiaa. Tein istuintyynyn kierrätyskeskuslöydöstä. Hauskaan sienikankankaiseen tyynyyn on vain laitettu napit pesun jälkeen.


Koristeita kukkaruukkuihin: kärpässieni paperimasssasta, jonka ehdin tehdä korvikkeeksi turhauduttuani odottelemaan mahdollista tulevaa lasihelmikurssia ja sitten lopulta vähän aikaa sitten lasihelmikurssilla tehty myrkkysieni. Tuollaista en ollut lasista aiemmin kokeillutkaan. Kukkaruukkuun sekin tökättiin. Joskus kasvaa ihan oikeita sieniä. Joitain kasveja vaivaa mullan mukana tullut sienirihmasto, joka innostuu kasvamaan liikaa kosteutta saatuaan. Pahuksen ärsyttävää.


Juuri löytyi kalenteripyyhe vuodelta 1973. Väri on hyvä.


Virkattu sieni onkin vanha tuttu. Piti viime jouluksi virkata niitä monta koristeeksi, mutta eipä niitä vieläkään ole kuin yksi. Niin käy joskus, tai oikeastaan aika usein. Sarjatuotanto ei vaan ole minun heiniä. Mutta innostuin kuitenkin ompelemaan sienen. Tuo voisi olla vaikka rintaneula. Mikä parasta, olin jo pähkäillyt kaksivärisen jojotilkun ongelmaa ja melkein ratkaissut sen, kun sattumalta törmäsin ohjeeseen netissä ja sovelsin sen sieneen. Kas näin syntyy tilkkuympyrä kankaalle: http://verykerryberry.blogspot.com/2010/08/circles.html6 kommenttia:

Purnukka kirjoitti...

Mullaki on tuo kalenteripyyhe :) Son magee ;)

Tundra kirjoitti...

Ihania sieniä! Itse olen huovuttanut sienisatoa:
http://tuskartelua.blogspot.com/2010/07/leikkiruokaa-helteella.html

Jokke kirjoitti...

Purnukka: joo, ei niitä kaikkia huoli, mutta vihreän kyllä.

Tundra: Olen minäkin miettinyt sienten huovutusta (jouluksi), kiva että olet saanut niitä aikaiseksi.

Nzqu kirjoitti...

Kivoja sieniä! Paitsi ei ehkä se kukkaruukkuun loisimaan tullut.

Mama Elf kirjoitti...

Ihanaa, sieniä. Etsin tässä joulunalla ihan himona kärpässieniä kuuseen, niikuin mummollakin oli, eikä löytynyt. Miksi en ajatellut, että ompelemalla saa??joskus kyllä harmaa aivomassa on selvästi tiltissä. Siis ensi vuodeksi tulee sieniä puuhun!

Jokke kirjoitti...

Minä en vieläkään saanut lisää virkattuja sieniä, koska käsistä tuli vain puita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...