keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Villan värikartta

Testasin mitä värejä saan ostamistani Telon-happoväreistä, keltaisesta ja sinisestä. Tein värjäyksen tämän kirjan ohjeella liruttelemalla värilientä lankavyyhtiin pöydällä muovin päällä. Sitten höyrykiinnityksen kokeilu "uudella" kattilasysteemillä. Toimii!



Loput väriliemet kaadoin pataan ja värjäsin keittämällä yhden silkkipuseron ja lisää lankojakin. Tajusin, että valkoisella langalla näen paremmin liemen värin. Pusero oli nimittäin ruman punertava-rusehtava ja yritin muuttaa sitä tummalla vihreällä joksikin tumman ruskean tapaiseksi. Kävi erikoinen ilmiö. Pusero imaisi hyvin tumman turkoosin värin, mutta päästi samalla omaa punaistaan ja väriliemeen jäi vain se jäljelle. Alla olevista langoista näkyy sekoittamani väri. Pusero siirtyi odottamaan jatkokäsittelyä kankaanpainokurssilla.


Sain aikaan alustavan värikartan, perusvärit. Seuraavaksi sitten sekoitetaan pakkaa lisää. Enköhän tule vielä omavaraiseksi villalankojen värin suhteen. Ei tarvitse olla riippuvainen kauppojen tarjonnasta. Mutta täytyy ostaa valkoista lankaa, inhokkia.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä tein tollasesta just samanlaisesta "perunasiivilä" jututsta koruja :D pisti vaan silmään :)

Jaana kirjoitti...

Sinäpä jaksat puuhata. Saat siten jännittäviä lankoja :)

Jokke kirjoitti...

Jokkemaassa ei jouten olla! Keittiötarvikkeissa on yleensä runsaasti korupotentiaalia.

Nzqu kirjoitti...

Hyviä värejä sait aikaan, varsinkin tuo vihreä on kaunis.

Jokke kirjoitti...

Kiitos, nuo ovat vielä "suoraan purkista". Kohta sävytellään oikein mieleisiä, tai yritetään. Lime on pahuksen vaikea!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...